Saampies

Vlamousse
AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
wo 8 apr 20:30
  • wo 8 apr
    20:30
    AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL
    Klein Bellevue

In 2019 won het duo de allereerste Studentenjuryprijs van het Leids Cabaret Festival. Het Leidsch Dagblad omschreef hen toen als 'schaamteloos grappige energiebommetjes die prikken op gevoelige plekjes'.

Saampies  is het eerste avondvullende programma van Vlamousse. Na hun afstuderen aan de Koningstheateracademie besloten Brigitte van Bakel en Maya van As in 2018 samen verder te gaan. Allebei gezegend met een fascinatie voor de schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich meebrengen en een tot de nok toe gevuld brein vol Correspondent artikelen, politieke correctheid en documentaires over wereldleed, moest dit wel een gelukkig theaterhuwelijk worden.

In Saampies  benoemt Vlamousse totdat er niks meer te benoemen valt. ‘Maak het bespreekbaar’, is het credo. De angst voor de medemens moet doorbroken, excuses moeten gemaakt aan mens, dier en geslachtsdeel, steun betuigd aan minderheden en bovenal moet er geluisterd worden! Van williewalm tot koloniaal verleden, geen onderwerp te pijnlijk voor Vlamousse om op tafel te smijten.

Vol goede bedoelingen, maar desalniettemin misplaatst moraliserend, houden ze zichzelf binnen schot en worstelen ze zich door de thema’s van de tijd. Er moet gewoon het één en ander opgehelderd worden … kunnen we daarna saampies verder.

Schrijnende situaties die intermenselijk contact met zich meebrengen...

Meer over de makers

AKF presenteert van 30 maart t/m 20 april 2020 het Amsterdams Kleinkunst Festival, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door nieuwe vervolgliedjes tijdens de Avond van de Kleinkunst. Ontdek aanstormende talenten tijdens AKF Roulette, een geheime theaterroute langs het Leidseplein. Of geniet van een avond vol kwaliteit tijdens de AKF Hommage.

Wie gaat er vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je twee weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.