De Vrije School De Voorstelling

Jos Nargy / Kaatje Kooij / Tommy Ventevogel
vr 27 mrt en za 28 mrt

Voor hen die er op hebben gezeten, hadden willen zitten of de kriebels krijgen.

Kaatje, Tommy en Jos onderzoeken wat ze eigenlijk hebben meegemaakt toen zij de Vrije School doorliepen. Alledrie een andere klas op een andere school in een ander jaar, maar volgens dezelfde onderwijsmethode. Zij hebben het er steeds over dat er een organische klik is tussen hen en andere voormalig Vrije Scholieren die zij in het wild tegenkomen. Maar wat is die klik?

Kaatje, Tommy en Jos bouwen een avond vol typische Vrije Schoolse elementen: verhalen en euritmie, een reünie-erlebnis voor ex-vrije scholieren en een unieke Vrije School-voor-dummies voor “buitenstaanders”.

Een reünie-erlebnis voor ex-vrije scholieren of een unieke Vrije School-voor-dummies!

Eindelijk is hier het inkijkje in de wondere wereld van de Vrije School, en het resultaat van die schoolperiode bij drie theaterdieren die nu in de grote buitenwereld zijn terechtgekomen.

Wat hebben ze ontdekt, en zouden ze hun kind zelf ook naar deze school doen? Of zien ze daar vanaf? Zij presenteren, reflecteren, theatraliseren, autobiograferen en euritmiseren hun bevindingen in de meest antroposofische voorstelling van het theaterseizoen. En ze hopen dat dit niet sektarisch klinkt.

Credits

concept, spel Tommy Ventevogel, Jos Nargy en Kaatje Kooij
met dank aan Zaal 3, Het Nationale Theater, Wieke ten Cate , Het Huis Utrecht , Maaspodium, Vrije School Den Haag, Rudolf Steiner College Rotterdam, Weleda

Meer over de makers

De drie makers duiken voor het eerst samen het creatieve proces in, gedreven door de wil om dit onderzoek uit te voeren. Zo is dit gelegenheidscollectief dat in verschillende samenstellingen eerder samenwerkte (Cloyne door Kaatje en Tommy, Gilminder door Tommy en Jos en Kaatje en Jos in de Werelden van Schalk) erop gebrand om helderheid te verschaffen over hun (on)vergelijkbare schooljeugd.