Janneke de Bijl & Bovenste Knoopje Open

Amsterdams Kleinkunst Festival
di 7 apr 20:30

Een bijzondere dubbelvoorstelling, met het beste uit de debuutvoorstellingen van twee (of eigenlijk drie) grote talenten.

 Janneke Bijl - Zonder zin 

In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst even zelf heeft uitgeprobeerd.

Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet schrijven? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

Janneke studeerde af als filosoof, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten.

 Bovenste Knoopje Open - Tijd Zat 

Sjoerd van Capelleveen en Job Kühlkamp, beide drieëntwintig jaar. De precieze leeftijd dat je te oud bent om kind te zijn en te jong om er een te krijgen. Vinden ze zelf dan. Een voorstelling over vaders, hun vaders en de vaders die we misschien ooit zullen zijn. Tenminste, als de wereld wat minder naar de tering gaat. Maar goed. Tijd zat.

Bovenste Knoopje Open maakt persoonlijk, poëtisch en geëngageerd cabaret. Ontwapenende en aanstekelijke verhalenvertellers in woord en lied. In deze voorstelling brengen zij een ode aan intimiteit. Over nieuwsgierigheid naar de ander. Over luisteren en doorgeven. Laat je meevoeren met deze twee energieke en charmante cabaretiers. O, en vergeet niet het kind dat je vroeger was mee te nemen.