Kindred Spirits i.s.m. Future Narratives

Toneelschrijfhuis / Theater Bellevue
zo 19 mei 15:00
  • zo 19 mei
    15:00
    Klein Bellevue

Deze middag is Kindred Spirits een samenwerking tussen Toneelschrijfhuis met Future Narratives. We verbinden feminisme aan het onderwerp van ecologisme en komen thuis in de wereld van het activistisch schrijven. Wees welkom op onze verdiepende middag over: ecofeminisme!

Wat kunnen literatuur en theater bijdragen aan de strijd tegen klimaatverandering? We ontvangen Judith Boesen van het musical-collectief De Amazones. Leonie Gerritsen is raadslid in Den Haag voor Partij van de Dieren en warm pleitbezorger voor de positie van kunst en cultuur in de stad. Dichter met activistische pen Asmae Amaddaou schuift ook aan als gast en komt voordragen uit haar nieuwste werk. Schrijver en theatermaker Espen Hjort speculeert per brief over de vraag of hij rode lijnen heeft die een producent niet zou mogen overschrijven als het aankomt op klimaatbewust produceren. De middag wordt gehost door Melissa Knollenburg en Elly Scheele.

Na deze bubbelende middag is er een vegan borrel en live muziek van De Sjaggeraars! Neem al je female joy mee en kom luisteren, praten, geïnspireerd raken, eten, drinken en dansen!

Meer over de makers

Future Labs 
Deze wereld heeft nieuwe verhalen nodig. Bij Bellevue zetten we ons daar keihard voor in, maar het gaat niet hard genoeg. Tijd voor de overdrive! Voor opkomende theaterschrijvers, makers en dramaturgen organiseren we drie Future Labs. Een diepe duik in posthumanistische en eco-feministiche schrijf-, kunst- en leefpraktijken. We nodigen je van harte uit om te leren luisteren naar de natuur en je schrijven en maken te injecteren met de Future Narratives.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.



Leonie Gerritsen
(1986) is sinds 2018 werkzaam voor de Haagse PvdD fractie en raadslid sinds 2022. Al van kinds af aan zet zij zich in voor dieren en ontpopte zich op latere leeftijd tot activist voor dierenrechten, veganisme, klimaat en milieu. Dat activisme wil zij graag blijven inzetten in haar politieke werk. Leonie heeft een achtergrond in theater, onderwijs en cultuuronderwijs. Daarnaast heeft zij een passie voor livemuziek en kunst.

Judith Boesen is theatermaker, actrice en zangeres. In 2020 studeerde zij af van de opleiding muziektheater aan Codarts. Vlak na haar studie richtte ze collectief De Amazones op met een groep vrienden die allemaal actief zijn bij Extinction Rebellion. Zij zijn het eerste musicalcollectief van Nederland en willen via nieuwe musicals maatschappelijk problemen aankaarten, met nadruk op de klimaatproblematiek. Daarnaast maakt Judith dit jaar met Collectief Dochters hun debuutvoorstelling 'TRADWIVES de musical' op het Amsterdam Fringe Festival. 

Ook ontfermt ze zich dit jaar over de Nederlandse vertaling van de musical The Last Five Years, geproduceerd door NANOEK. In dit stuk, oorspronkelijk geschreven door een mannelijke schrijver, gaat zij op zoek naar het hedendaagse vrouwelijke perspectief in deze vertaling. 

Asmae Amaddaou (Gouda, 2001) is schrijver, spoken word artiest, boekenwurm, voetbalfan en toekomstige fashion influencer. In 2023 studeerde ze af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Eerder stond ze op het podia van Mensen Zeggen Dingen, Paradiso en het Nederlands Film Festival. In 2024 werd ze geselecteerd voor het Slow Writing Lab; een talentontwikkelingstraject van het Letterenfonds. Binnen haar schrijven en onderzoeken houdt ze zich graag bezig met onderwerpen zoals de 101Barz sessie van Lijpe uit 2016, intersectionele feminisme, God, onderwereldoorlogen, kwetsbaarheid, Afrikaans voetbal en liefde in al haar facetten. Ze droomt van een wereld waarin Andrew Tate niet bestaat, Palestina & haar mensen vrij en geheeld zijn en Hakim Ziyech haar hand komt vragen.