Dans op Dinsdag: DansClick #19

Korzo producties / Astrid Boons / Ryan Djojokarso / Sabine Molenaar
Prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers
di 10 apr 20:30 - 22:00
  • di 10 apr
    20:30 - 22:00
    Pauze 00:15
    incl. Après Danse, op het podium met de makers en dansers
    Grote Zaal

Programma:
Rhizoma - Astrid Boons
On Hold - Ryan Djojokarso
That’s it - Sabine Molenaar


Een prachtige kennismaking met de nieuwste generatie dansmakers. Het multiple-bill programma wordt omlijst door introducerende videoportretten en een Après Dans waarbij het publiek onder het genot van een drankje na kan praten met de choreografen en dansers.


Rhizoma - Astrid Boons
Astrid Boons (1988) maakte in 2016 grote indruk met het intense duet Rhizoma. Vanuit de filosofische gedachte dat het bestaan alleen kan zijn en aanschouwd kan worden in co-existentie met anderen (Jean-Luc Nancy), verkent Astrid Boons de onmogelijkheid van het individuele bestaan. In flitsen van scheiding, onvolledigheid, invloeden en zintuiglijke interactie nemen twee dansers ons mee door een continue stroom van gelaagde transformaties.

‘Rhizoma is enerzijds sterk vormgericht, maar boort met al die fascinerende, sculpturale poses, prachtig beheerst uitgevoerd door Maria Chiara Mezzadri en Boons zelf, ook een emotionele betekenislaag aan.’ ★★★★ de Volkskrant

On Hold - Ryan Djojokarso
Ryan (1983) verraste de afgelopen jaren met een reeks duetten over een jong, ongetrouwd koppel. On Hold is het derde deel uit de reeks: een wanhopige, maar liefdevolle poging om opnieuw tot elkaar door te dringen. Met een fysieke theatraliteit en een vleug humor weet Ryan herkenbare beslommeringen in dans te vertalen.

‘Met On Hold heeft Ryan Djojokarso een bijzonder geestig en goed doordacht werk afgeleverd.’ ★★★★ de Volkskrant


That’s it - Sabine Molenaar
Sabine Molenaar (1985) verraste in 2013 als choreografe met de solo That’s it, die diverse prijzen won en o.a. in Spanje, Brazilië, Korea, Oostenrijk en Canada werd gedanst. Sabine zwerft door verschillende lagen van de realiteit. Ze transformeert in allerlei verleidelijke gedaantes, totdat blijkt dat niets is wat het lijkt. Hoewel That’s it niet meer wordt gespeeld, zal in DansClick voor de laatste keer deze aangrijpende slotsolo te zien zijn.

‘Van begin tot eind weet Sabine Molenaar verwondering op te roepen en geeft zij haar sterke innerlijke wereld vorm, die soms ook beangstigend is.’ ★★★★ theaterkrant.nl

 

BELLEVUE EXTRA:
Na afloop is er een Après Danse waarbij je onder het genot van een drankje op het podium kunt napraten met de makers en dansers

DansClick 18 bewijst onschatbare waarde van Korzo

★★★★ Theaterkrant

BELLEVUE EXTRA

Na afloop is er een Après Danse waarbij je onder het genot van een drankje op het podium kunt napraten met de makers en dansers.

Credits

DansClick 19 is een productie van Korzo producties
mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, BNG Cultuurfonds

Meer over de makers

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) werd na zijn afstuderen aan Codarts/Rotterdamse Dansacademie een gewild danser en werkte met verschillende choreografen waaronder Itzik Galili, Liat Waysbort, Erik Kaiel, Keren Levi, Ugo Dehaes, Itamar Serussi en Tabea Martin. Sinds 2012 ontwikkelt hij zich als choreograaf, grotendeels in samenwerking met theaterregisseur Bram Jansen. Ryan werkt altijd vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij tussen 2013 en 2016 een serie van vier voorstellingen over een jong, ongetrouwd koppel. Samen vormen de duetten een avondvullende voorstelling. In 2014 is hij samen met Bram gestart met een aantal voorstellingen waarin het duo zich afvraagt hoe dicht sport en spel bij dans liggen. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch sport (DOX) en SPEED (Crosstown/Korzo) en recentelijk Jij bent ‘m! (CaDance 2017) voor kinderen. De reeks waar Ryan en Bram zich momenteel in verdiepen, vertrekt vanuit de literatuur. I.s.m. DOX & fABULEUS, maakten zij Alleen de grootste nabijheid, vrij geïnspireerd op een roman van Goethe uit 1809. Deze voorstelling werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2016. Voor CaDance 2017 maakten ze samen Giovanni’s Room, een heftig liefdesverhaal gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin uit 1956.

Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. De producties van Korzo duiken dan ook regelmatig op in de programma’s van de Nederlandse theaters en schouwburgen. Eén van de visitekaartjes van Korzo producties is het tweejaarlijkse CaDance Festival voor moderne dans. Ook maakt het danshuis naam met evenementen als Voorjaarsontwaken, Here we live and now en DansClick. In het Korzo theater, met als thuisbasis Den Haag, is het hele jaar door het nieuwste choreografietalent te bewonderen. Bij Korzo zetten beginnende dansmakers hun eerste stappen zetten en brengen gerenommeerde choreografen zoals Ann Van den Broek, Duda Paiva, Ji?í Kylián, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Iván Pérez en Marina Mascarell hun nieuwe voorstellingen in première. Korzo producties presenteert choreografen die niet alleen nu, maar ook in de toekomst een aanwinst voor de Nederlandse dans zullen zijn.