Hoe gaat een tekstschrijver/cabaretier te werk? Waar put zo iemand inspiratie uit? Waar liggen de valkuilen en hoe gelukkig wordt een artiest nu eigenlijk echt van het theatervak?

Tijdens een twee uur durend diepte-interview voelt radiopresentator Hijlco Span kleinkunstenaar Hans Dorrestijn aan de tand en krijgt het publiek een kijkje in het hoofd van deze bijzondere artiest. Een intiem gesprek aan de hand van diverse thema’s afgewisseld met gastsprekers en gastoptredens. En een kans om ook zelf vragen te stellen aan Hans!

Hans Dorrestijn schreef onder andere teksten voor Joost Prinsen, Adèle Bloemendaal, Jenny Arean, Herman van Veen en de cabaretgroep Don Quishocking. Daarnaast toerde hij met vele (solo-) theaterprogramma’s langs de schouwburgen in Nederland. Onlangs stond hij nog samen met damestrio Zazí op het podium met het bejubelde programma Eindelijk Licht.

Deze masterclass wordt op 7 april uitgezonden bij KRO-NCRV's Volgspot en is een opmaat naar de feestelijke AKF Hommage aan Hans Dorrestijn die zal plaatsvinden op maandag 19 juni 2017 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Deze masterclass is een onderdeel van de Ramses Shaffy Masterclass Serie en wordt ondersteund door het Ramses Shaffy Fonds.

Einde ca. 22.30 uur (incl. pauze)

Deze voorstelling is onderdeel van AKF Deluxe.
Van 3 t/m 16 april 2017 barst Amsterdam uit zijn voegen. Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert een bijzondere reeks kleinkunstvoorstellingen van jonge talenten en gerenommeerde makers.

In Theater Bellevue zijn deze voorstellingen te zien als onderdeel van het festival:
Het Nieuwe Lied (4 april), Masterclass Hans Dorrestijn (6 april), Halve Finales AKF Sonneveldprijs (7 en 8 april), Erg Heel (XTREME TRY-OUT) van Stefano Keizers (7 en 8 april), Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs (9 april), BIES (11 april), Shaffy Chantant (14 en 15 april) en Kiki Schippers’ Hitmachine (15 april).

Kijk voor het gehele programma op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.

Hoe gaat een tekstschrijver / cabaretier eigenlijk te werk?

Prijzen

Normaal
€ 7,50