'"Regisseur Ria Marks en decorontwerper Michiel Voet zorgen voor krachtige theatertaal, die van de voorstelling muzikale beeldende kunst maakt."
★★★★Theaterkrant

Met op vrijdag 8 december Russische boventiteling. 
Vanwege het Russische succes wordt de voorstelling eenmalig uitgevoerd met Russische boventiteling.

Breaking The Silence is het liefdesverhaal van een man en een vrouw onder het juk van een dictatoriaal regime. De man is componist, de vrouw een talentvol celliste in dienst van het regime. Wanneer de man op een dag spoorloos verdwijnt, begint de vrouw een koortsachtige en gevaarlijke zoektocht die haar dwars door hun verleden voert. Ze ontdekt dat haar herinneringen niet stroken met de feiten die boven tafel komen. Heeft haar man haar verraden? Of is hij slachtoffer van het systeem? Via muziek van Shostakovitsj en oude tape-opnamen doet zij een ontdekking die haar leven zal veranderen.

De muziek van Shostakovitsj en Ligeti wordt speciaal bewerkt voor het Berlage Saxophone Quartet. Peter Vigh schrijft nieuwe composities voor taperecorder waarin tekst en instrumentarium met elkaar verweven zijn.

spel Dagmar Slagmolen, Porgy Fransen (stem)
muziek het Berlage Saxophone Quartet (Lars Niederstrasser, Peter Vigh, David Cristóbal Litago, Eva van Grinsven / Juani Palop)
tekst Sophie Kassies

regie Ria Marks

concept Dagmar Slagmolen, Peter Vigh
choreografie Pim Veulings
compositie Dmitri Shostakovitsj, György Ligeti en Peter Vigh

decor Michiel Voet

kostuums Dieuweke van Reij

geluidsontwerp Robert van Delft
lichtontwerp Stefan Dijkman

muzikale dramaturgie Rosa Arnold/ Sytze Pruiksma
randprogramma Sophie van Hoorn

fotografie Ben van Duin

Einde ca. 21:45 uur

Op 7 december praten we na afloop van de voorstelling met schrijver Jan Brokken over Russische beroemdheden tijdens het communisme. 

“Zij (intens gespeeld door Dagmar Slagmolen) dwaalt koortsig door het stalinistische, hoekige decor van kale bureaus en glazen grensposthuisjes. Ze raakt verstrikt in kafkaëske gedachten, verwoord in een fraai rondcirkelende tekst van Sophie Kassies.”
★★★★Volkskrant

"Een fraai rondcirkelende tekst van Sophie Kassies” ★★★★Volkskrant

Prijzen

Normaal
€ 18,50
CJP en Stadspas
€ 16,00
Studenten en MEMBER
€ 11,00