Kiki Schippers ide winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs 2016 met haar lied Er spoelen mensen aan. 

De jury over Er spoelen mensen aan:
Er was één inzending die bij alle juryleden een speciaal gevoel veroorzaakte. Een ambachtelijk goed geschreven lied dat moedig een van de grote thema’s van deze tijd aanpakt en onmiddellijk doel treft. Het lied begint geheimzinnig, ook muzikaal heel fraai, spannend haast, met onverwachte wendingen, beeldend geschreven met zinnen die als kreten in de lucht staan en in herinnering blijven. Een mooi refrein ook dat bijblijft. Het is een lied dat ons deelgenoot maakt van een afschuwelijke gebeurtenis. Het liet de jury niet onberoerd, indringend gezongen door een prachtige stem, fijn begeleid op een elektrische piano, ja het lied werkte, het liet ons achter met een ongemakkelijk gevoel: daar zitten we nou, wat moeten we doen.

Lees hier meer over de Annie M.G. Schmidtprijs 2016. 

Wat heeft een zorgvuldig geschreven theaterliedje gemeen met een succesvolle pophit? En hoe anders gaat het proces van maken, componeren en arrangeren eraan toe?

Kiki Schippers gaat één op één aan de slag met onder meer de popproducers Daniël Lohues, Reyn Ouwehand (werkte o.a. samen met De Staat) en Rutger de Bekker (De Vliegende Panters).
Samen zullen zij vijf nieuwe liedjes schrijven en componeren en vijf bestaande liedjes van Schippers opnieuw arrangeren.

Het resultaat van dit muzikale experiment hoor jij exclusief in onze Grote Zaal. 

Einde ca. 22.00 uur (geen pauze)

spel Kiki Schippers
een negenkoppige band, waaronder Red Limo String Quartet
beeld Roxanne Hellevoort

Deze voorstelling is onderdeel van AKF Deluxe.
Van 3 t/m 16 april 2017 barst Amsterdam uit zijn voegen. Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert een bijzondere reeks kleinkunstvoorstellingen van jonge talenten en gerenommeerde makers.

In Theater Bellevue zijn deze voorstellingen te zien als onderdeel van het festival:
Het Nieuwe Lied (4 april), Masterclass Hans Dorrestijn (6 april), Halve Finales AKF Sonneveldprijs (7 en 8 april), Erg Heel (XTREME TRY-OUT) van Stefano Keizers (7 en 8 april), Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs (9 april), BIES (11 april), Shaffy Chantant (14 en 15 april) en Kiki Schippers’ Hitmachine (15 april).

Kijk voor het gehele programma op www.amsterdamskleinkunstfestival.nl.

Een uitdagende samenwerking met producers uit de popmuziek!

Prijzen

Normaal
€ 16,00
CJP en Stadspas
€ 14,50
Studenten en MEMBER
€ 11,00