Met Bram van der Vlugt, Nettie Blanken en Floris van der Vlugt

Vasalis, altijd vandaag

VAN DER VLUGT & CO / Hummelinck Stuurman Theaterproducties
2 jan
-
13 feb
Data & kaarten
 • wo 2 jan
  20:30
  Bellevue Extra: na afloop speciaal naprogramma Vers & Favoriet (Met o.a. Marlies Heuer, Pierre Bokma en Gerardjan Rijnders)
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 3 jan
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
 • di 12 feb
  20:30 - 22:00
  Grote Zaal
  Geweest
 • wo 13 feb
  20:30 - 22:00
  Grote Zaal
  Geweest
Meer speeldata

De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken.

Bram van der Vlucht en Nettie Blanken zorgen voor theatraal vuurwerk

Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.

Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.


 IN DE PERS 

"Met regisseur Gerardjan Rijnders en auteur Janine Brogt is de supertandem van Toneelgroep Amsterdam opnieuw uit de schuur gehaald. Het lukt hen en de acteurs om de moeilijke kanten van een schrijversleven te laten zien en uit te diepen, en de toon toch overwegend licht te houden." Theaterkrant


 BELLEVUE EXTRA 

Vers & Favoriet (Met o.a. Marlies Heuer, Pierre Bokma en Gerardjan Rijnders)
Op 2 januari wordt na afloop van de voorstelling Vasalis, Altijd Vandaag met het publiek een drankje geklonken op het nieuwe jaar waarna dit bijzondere, eenmalige naprogramma begint.

Onder de titel Vers & Favoriet vragen Bram van der Vlugt en Nettie Blanken een aantal bijzondere gasten naar hun favoriete gedicht en nodigen hen uit dit voor te lezen. Er is muziek, live geïmproviseerd door Floris van der Vlugt, Lucas Dols en Tony Roe. Ook zingt Janne Schra enkele nummers van haar CD Vasalis waarop ze gedichten van de dichteres zingt.

Met medewerking van de acteurs: Pierre Bokma, Janine Brogt, Marlies Heuer, Helen Kamperveen, Maaike Meijer, Lowie van Oers, Thijs Prein, Joost Prinsen, Gerardjan Rijnders, Pieter Athmer, Han Römer en Ivanka de Ruijter.

Credits

regie Gerardjan Rijnders
spel Bram van der Vlugt, Nettie Blanken en Floris van der Vlugt
tekst Janine Brogt

Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek
Foto: Sarah Wijzenbeek