De Tekstsmederij presenteert Julia Akkermans en Mohamed Aadroun

De Tekstsmederij
di 3 dec 20:00
  • di 3 dec
    20:00
    Pauze 20:45
    Grote Zaal

In de wereld van De Tekstsmederij draait het om vers gesmede Nederlandstalige toneelteksten. Om poëtische, rauwe, maatschappelijke vergezichten, grote en universele tragedies, vlijmscherpe komedies, naast persoonlijke verhalen. Om het zichtbaar maken van het schrijftalent. Om het smeden van samenwerkingsverbanden tussen nieuwe generaties theaterschrijvers en regisseurs, en om hun ontmoeting met jou. De Tekstsmederij biedt een veilige haven om artistieke signatuur, ambacht en zakelijke inzichten te ontwikkelen en te toetsen.

Deze editie met: Julia Akkermans en Mohamed Aadroun

Vanavond worden de resultaten van maandenlang smeden, schrijven, verdiepen, schrappen, bijstellen en meer getoetst en getoond in een publieke programma waarin op inhoudelijke wijze feedback wordt gegeven door professionals en ook jij je stem mag laten gelden; Een uniek inkijkje in het maakproces!

Op dinsdag 3 december zet Julia Akkersmans haar eerste stappen in het schrijven voor toneel en gaan we verder met de ontwikkelingen van smeder Mohamed Aadroun.


Meer informatie over De Tekstsmederij zie detekstsmederij.nl

Vers gesmede Nederlandstalige toneelteksten

Meer over de makers

Julia Akkermans
Julia Akkermans (1991) is actrice en studeerde in 2014 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien speelde ze bij verschillende gezelschappen als het NNT, de Toneelschuur, Toneelgroep Maastricht en FC Bergman. Ook is ze op dit moment te zien in de tv-serie Keizersvrouwen en afgelopen jaar won ze een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar rol in Niemand in de stad van Michiel van Erp. Naast spelen heeft ze ook stille ambities om theater te maken en binnen de Tekstsmederij zet ze haar eerste stappen in het schrijven voor toneel. 

Mohamed Aadroun
Mohamed (1982) werd geboren in Amsterdam. Na de middelbare school volgde hij de studie Bedrijfskunde aan de VU. Een brede opleiding voor mensen die niet exact weten wat ze willen worden als ze groot zijn. In de periode na zijn studie is Mohamed gaan reizen. Bij terugkomst in Nederland kon hij aan de slag als beleidsmedewerker bij Het Ministerie van Economische Zaken. Maar na vier jaar was het hem duidelijk dat het leven hem onbewust ontvoerd had. Alle dromen om verhalen te vertellen raakten platgedrukt door de ambtelijke verplichtingen. Mohamed verbrandde zijn schepen en besloot een creatieve carrière op poten zetten. In 2011 richtte hij samen met een aantal vrienden Het Amsterdams Andalusisch Orkest op; een muzikaal ensemble dat inmiddels een bekende naam draagt binnen en buiten Amsterdam. Bij het Orkest houdt hij zich bezig met de regievoering, beeldtaal en alle theatrale projecten. Sinds de 'scheepsverbranding' heeft Mohamed een aantal muziektheater voorstellingen geschreven, zoals, 'Ik had het niet geweten' en 'Leo Africanus'. Bij NT-jong ontwikkelde hij dit jaar een concept voor een kindervoorstelling. Reizen en nadenken over bij wie je hoort vormen een rode draad door zijn werk. Naast de geschreven taal beschouwt hij muziek als een tweede instrument waarmee zijn verhalen verteld kunnen worden. Beide leven gelijktijdig in zijn voorstellingsvermogen.