Foto: Jitske Nap

Politiek en Liefde

Eva van Manen
zo 29 mrt 20:30 - 21:45
  • zo 29 mrt
    20:30 - 21:45
    Grote Zaal

Na een succesvolle serie shows tijdens de Popronde 2019 en een optreden op het Noorderslag Festival 2020 staat Eva van Manen het komend voorjaar met haar eerste albumtour in de Nederlandse theaters en popzalen.

Los van haar brede interesseveld – van hiphop, indie tot jazz – maakt producer en artiest Eva van Manen het niet-vanzelfsprekende vanzelfsprekend en andersom. Haar debuutalbum Politiek & Liefde overbrugt stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde persoonlijke invalshoek. Van Manen onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar precies in het vaarwater treffen als een diepgravend dialoog. Met zichzelf, maar ook spiegelend tot haar omgeving.

Van Manens vingerafdruk als producer en muzikant vertelt een net zo beeldend verhaal als haar uitzonderlijke woordenschat: de minimalistische beats, analoge synths, samples en veldgeluiden geven de impressie van een gesprek dat zich van heel dichtbij afspeelt. Live neemt Eva je mee in haar verhalende nummers die ze met synthesizers, percussie en drums opbouwt. Van lekkere beats naar zachte poëzie. Een heerlijk theaterconcert waar je vanaf het eerste moment in meegezogen wordt.

Een muzikale zoektocht naar de verbinding tussen politiek en liefde

De wereld is fataal maar Eva van Manen is nog net iets fataler

Arnon Grunberg

 IN DE PERS 

"Eva van Manen is een belofte als zangeres, en daarvan legde ze in een mooi lied getuigenis af. Over vrijheid en onzekerheid gaat het, over hoe om te gaan met grote begrippen als oorlog en lief-de: 'Ik zing dit voor jou' was het toepasselijke refrein." Theaterkrant

Als je liefhebber bent van Eefje de Visser en Wende Snijders, heb je er vanaf nu een nieuwe favoriet bij. Van Manen maakt namelijk Nederlandstalige luisterliedjes met elektronische elementen, geproduceerd door de zangeres zelf. Soepeltjes switcht ze van synthesizers en beats naar haar akoestische gitaar. En ze wisselt ook net zo makkelijk van een zelfverzekerde performer die met komische praatjes doet vermoeden dat ze al twintig jaar op het podium staat naar een ontwapenende aanwezigheid vol oprecht enthousiasme. Ze krijgt de handen het hardst op elkaar met Omdat We Verdergaan, een grotendeels akoestische ballad vol strijdlustige semi-raps die ook voor kippenvel zorgt bij iedereen die niet per se van kleinkunst houdt. 3voor12.nl

Credits

van en door Eva van Manen
gitaar / percussie Rory Ronde
regie Vincent Brons
technische productie Ton Derks
video Victor van Woudenberg
artwork Jheryll Richardson, Esther van Gameren

Meer over de makers

Eva van Manen (1989) studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze was jarenlang onderdeel van het theatercollectief De Hollanders waar ze o.a. samenwerkte met Spinvis en Arnon Grunberg. Ze schreef met Huub van der Lubbe muziek voor de voorstelling Maak van je Shit een Hit van Mira van der Lubbe (2018) en was verbonden aan singer-songwriter collectief Het Nieuwe Lied. Zij deed mee aan de Popronde, ze speelde in de Melkweg, TivoliVredenburg, op het theatre is a MUST festival in Alexandrië (Egypte) en in verschillende clubs in New York City (USA).