Swipe Island
-
wo 31 mrt20:00livestream - via ZOOMOp locatie
-
do 1 apr20:00livestream - via ZOOMOp locatie
-
vr 2 apr20:00livestream - via ZOOMOp locatie
SWIPE ISLAND experimenteert in een hedendaagse beeldtaal met een mix van verschillende online en virtuele werelden, onderwater soundscapes en digitale kostuums.
De dialogen staan bol van Temptation beeldspraak, maar dan met een hoek eraf. Ontdek de personages van acteurs Giovanni Brand, Kimberley Agyarko, Meriç Tuna Yildiz en Pip Lieke Lucas chattend achter hun webcams, beleef hun eerste stappen in een digitaal parallel universum, duik mee onder water, swipe naar verschillende (tussen) werelden.
Verken de grenzen tussen technologie, lichaam en identiteit. Daten mét en zonder filter #(non)humans #real #virtual #loveisblind #schurend. Dimensies vloeien over in de krochten van de zee.
Credits
regie Eva Line de Boer
spel Giovanni Brand, Kimberley Agyarko, Meriç Tuna Yildiz, Pip Lieke Lucas
vormgeving, licht Tim Vermeulen
geluidsontwerp, compositie Harpo ’t Hart
kostuums Miguel Peńaranda
video Karlijn Milder, Mats Logen (Studio AKATAK)
set geluid, grading Martina Fazekas
grafisch ontwerp, aftereffects Bauer & Bauer
techniek Robin Kiezebrink
Meer over de makers
Eva Line de Boer regisseert theater en film. Haar werk kenmerkt zich door een sterke stilering van gedrag. Hoe zien mensen eruit in bepaalde situaties en hoe verschuilen ze zich achter de façade van hoe ze denken dat het eruit zou moeten zien? In haar voorstellingen is altijd sprake van een zeker overbewustzijn bij de personages, omdat ze bekeken worden door anderen.
Eva ontving de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie met Euphoria (Its Festival, 2014). Ze kreeg de René Lobo Stok voor lef, durf en moed (Toneelacademie Maastricht, 2014). In 2016 won zij de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 met Dit gebeurt allemaal tegelijk. En in 2019 ontving zij de Charlotte Köhler prijs.
‘Het is een online experiment en een sprong in het diepe’, aldus regisseur Eva Line de Boer. ‘We zien wel waar we boven komen. Voor ons hele team is dit een nieuwe vorm van werken en creëren, waarbij we niet precies weten wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. We hopen de kijker onder te kunnen dompelen in ons on- en offline universum en vooral in alle werelden die daar tussenin ontstaan. Waar alles mogelijk is. Deze tijd biedt ons een heel spannende, maar intrigerende manier van werken waarin we nieuwe mogelijkheden op het gebied van theater verkennen. Hoe ver kunnen we dat wat theater is oprekken? Al vanaf het begin van de corona crisis kijk ik uit naar een project als deze.’