Foto: Tibor Dieters

Recht op de hemel

Collectief Blauwdruk
Bellevue op Locatie
wo 22 jun - zo 17 jul

Recht op de hemel is een rauwe en radicale bewerking van Joost van de Vondel's Lucifer. Een larger-than-life locatievoorstelling midden in Amsterdam op Het Stenen Hoofd waarin BLAUWDRUK het publiek confronteert met hoe de mens omgaat met het verliezen van zijn privileges.

Let op: deze voorstelling speelt op locatie, Het Stenen Hoofd 

Hoe verhouden recht en privilege zich tot elkaar? Hoeveel rechten of privileges kan een mens verliezen voordat hij in opstand komt? Wanneer is dat terecht? En hoe bepalen we, in deze gepolariseerde wereld-zonder-waarheid, wat recht is?

In Recht op de hemel zet collectief BLAUWDRUK de thema's identiteit, privilege en gelijkwaardigheid centraal tegen de achtergrond van het plotselinge overlijden van God. Na deze hemel schokkende gebeurtenis storten de geprivilegieerde engelen op aarde en moeten daar opnieuw duiden wie zij zijn. In het machtsvacuüm dat hierbij ontstaat, raken ze met elkaar én zichzelf in conflict tijdens het bouwen van hun nieuwe hemel op aarde. 

Collectief Blauwdruk maakt weergaloos toneel met Recht op de hemel

Theaterkrant

"Prachtig toneel met creatieve teksten" Scènes

"Een absurd, humoristisch en in taalkundig opzicht sprankelend stuk over gevallen engelen" Theaterkrant


Bellevue op Locatie

Het Stenen Hoofd 
Stenen Hoofd 1, 1013 AJ Amsterdam 

Credits

concept, tekst, spel Tijn Panis, Romijn Scholten, Bram Walter
productie Emma van Zandvoort
eindregie Matthijs Ijgosse
visagie-ontwerp Nikki Kuis
vleugels Trudy Hommel
poster fotografie Michiel Landeweerd
posterbeeld Tibor Dieters
marketingadvies Dorendel Overmars
marketing uitvoer Duncan Plas
met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Fonds Podiumkunsten, Janivo, Olland Buisman Stichting, Het Amsterdamse Bostheater, Festival Karavaan, Theater Bellevue

Meer over de makers

BLAUWDRUK bestaat uit acteurs Tijn Panis, Romijn Scholten en Bram Walter en creatief producent Emma van Zandvoort. Wij maken larger-than-life locatietheater, doordrongen van vettig barokke theatraliteit. Op basis van een aangrijpend herkenbare, menselijke eigenschap of neiging gaan we aan de haal met een literaire bron. We pakken stoffige boeken uit de boekenkast, trekken ze volledig uit elkaar en bouwen  van de resten een grootse, nieuwe fictie. Van een eindeloos persoonlijk, kleinmenselijk niveau tot een onvoorstelbaar breed, maatschappelijk niveau, testen we de invloed van de menselijke aard op de manier waarop we als mensen samenleven. Ondanks de chaotische, post- moderne wereld waarin wij leven, gaan wij als millennials - tegen beter weten in - toch op zoek naar een BLAUWDRUK van de mens.