FOMO

Samir Fighil
try-out
vr 25 nov en za 26 nov

De winnaar van de Persoonlijkheidsprijs van cabaretfestival Cameretten 2019 gaat aankomend seizoen in première met zijn tweede voorstelling FOMO. In deze voorstelling gaat Samir dieper in op ons intens verlangen niks te willen missen, maar heeft hij vooral oog voor de maatschappelijke gevolgen daarvan. 

 

Kunnen we er wel bij horen, gewoon zoals we zijn? Of moeten we veel materiële spullen bezitten, dure verre reizen maken, de perfecte afgetrainde 0-procent-vet-body hebben of een cryptomiljonair zijn om geaccepteerd te worden in deze maatschappij? Hoeveel mensen steken zich in de schulden of raken mentaal uitgeput, omdat ze de ratrace niet meer bij kunnen houden?  

Als adviseur binnen het sociaal domein en in zijn eigen omgeving heeft Samir menig probleemgevallen gezien, die uiteindelijk de handdoek in de ring hebben moeten gooien. Het gevoel is alsof je met een Fiat Punto op een F1-circuit staat met allemaal Ferrari racewagens. Maar hoe zit het met Samir zelf? Doet hij hier onbewust toch niet stiekem aan mee? Een voorstelling met inhoud en gelachen wordt er zeker! Samir is niet voor niets winnaar van de Persoonlijkheidsprijs.

 

Meer over de makers

Samir Fighil is een geboren verhalenverteller en comedian. Getogen (met twee zachte G’s!) in zijn home Town Nijmegen, komt hij van jongs af aan in aanraking met alle lagen van de samenleving. Een uitstekende inspiratiebron, blijkt later, als Samir zich de kunst van het imiteren meester maakt. Zijn personages, in combinatie met de passie om verhalen te vertellen en daar mensen mee aan het lachen te maken, maken dat Samir in 2011 zijn podiumdebuut maakt in de wereld van comedy en cabaret. Een knallende entree. Met scherpe observaties, herkenbare verhalen en originele personages geeft hij een kijkje in de verschillende werelden waarin hij leeft en laat hij zich van zijn kwetsbaarste kant zien. Hoewel Samir al een tijdje meeloopt en in de meeste theaters in Nederland heeft gestaan, heeft hij in 2019 de persoonlijkheidsprijs van het Cameretten cabaretfestival gewonnen. De jury sprak lovende woorden over zijn natuurlijke podiumperformance en zijn acteertalent waar hij geloofwaardige personages neerzet.