20x2 in tijden van verwarring

Eva Marie de Waal
Theatrale lezing
zo 26 jun 16:00 - 17:30
  • zo 26 jun
    16:00 - 17:30
    Theatrale lezing
    Klein Bellevue
    Geweest

Een nieuwe toneeltekst van Eva Marie de Waal . Over uitbreken en dat je dat niet alleen kan. Over het construeren van de werkelijkheid en de vraag wanneer het daar nou het juiste moment voor is.

 

“Met terugwerkende kracht denk ik dat ik dat wilde.”
“Dat kan niet. Het hele idee is dat je geen idee hebt waar je aan begint. Je valt voor iets. Wat dan ook. Iets wat achteraf of niet waar of bij nader inzien niet zo leuk blijkt te zijn.”
“Behalve bij ons dan.”
“Ja. Behalve bij ons.”

Twee mensen reconstrueren hun werkelijkheid. Zij is museumdirecteur en haalt zich tijdens de promotie van een tentoonstelling dusdanig veel onlinehaat op de hals dat ze tijdelijk haar intrek neemt in een vakantiehuisje. Hij werkt voor een jeugdzorginstelling en zou eigenlijk aan het werk moeten zijn, maar vergezeld zijn geliefde toch tijdens deze verwarrende rollercoaster. 

Samen reizen zij langs beslissende momenten in hun relatie. Waarbij zij bewust of onbewust keuzes maakten voor zichzelf en elkaar. Momenten die gezamenlijk de landkaart van hun levens zijn gaan vormen. In Liefde. Want ze houden van elkaar. 

 

 

 

 

 

Theatrale lezingen in Bellevue

Theater Bellevue staat er voor dat eigentijdse verhalen verteld kunnen worden en nieuwe stemmen kunnen klinken. Daarom zet Bellevue zich in voor de ontwikkeling van nieuw Nederlands toneelrepertoire.  Onder meer door het organiseren van openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting van de kleine zaal. Een fijn recept voor de zondagnamiddag.     

Credits

tekst Eva Marie de Waal
lezing Maria Kraakman en Guido Pollemans

De tekst is tot stand gekomen door een werkbijdrage van het Fonds Podiumkunsten.