Foto: Paul Sixta

Landscape with Figure

Ivgi&Greben
di 30 jan 20:30
  • di 30 jan
    20:30
    Grote Zaal - geplaceerd

Mens en natuur zijn verbonden, onlosmakelijk, onvermijdelijk. Landscape with Figure toont de mens in dit samenspel. Acht dansers, afkomstig uit heel Europa, gaan de confrontatie aan in dit drieluik. Op pompende, industriële klanken zien we de mens die vormt en creëert, die vecht en zich schikt. Vervolgens zien we, in een heel ander kleurenpalet, de schoonheid van de natuur om ons heen; hoe de mens daar organisch deel van uitmaakt en geniet van elke beweging en alle vormen en kleuren.

Schoonheid en dreiging
In drie delen toont Ivgi&Greben de schoonheid én de dreiging van de natuur. De dansers veranderen van gedaante; het podiumlandschap verandert mee. Landscape with Figure is een ode aan de mens die zich voortdurend verhoudt tot de natuur.

Impact
Landscape with figures is abstract, maar de bewegingstaal is expressief en beeldend. De emoties reiken tot ver over het voetlicht: Ivgi&Greben wil raken. De mens wordt op indringende manier verbeeld: er is levenslust en tederheid, maar ook kwaadaardigheid en vernielzucht. Landscape with Figure is meeslepend en biedt het publiek ruimte voor eigen interpretatie en beleving.

Credits

choreografie, concept Uri Ivgi, Johan Greben
muziek Tom Parkinson
dramaturgie Judith Schoneveld
repetitor Riccardo Zandona
lichtontwerp Wil Frikken
kostuums Natasja Lansen
décor en props Johan Friso Ontwerp
techniek Mathijs van Loo

dansers Ashley Affolter (NL), Björn Bakker (NL), Ludovico Murgia (IT), Daniel Flores Pardo (ES),  Matthea Lára Pedersen (IS), Gaetano Tricomi (IT) Yun-Ting Tsai (TW), Carla González Pérez (ES) Ludovico Murgia (IT), Daniel Flores Pardo (ES), Matthea Lára Pedersen (IS), Gaetano Tricomi (IT), Sofia Lacava (IT), Anastasia Papasakellariou (GR), Greta Cecconi (IT)  Senne Reus (NL)

met dank aan Provinsje Fryslân, Gemeente Leeuwarden, Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Stichting Zabawas

Meer over de makers

Ivgi&Greben Dansgezelschap
Uri Ivgi
en Johan Greben maken sinds 2003 dansvoorstellingen. In binnen- en buitenland werd hun kwaliteit onderkend en vielen ze regelmatig in de prijzen. Vanaf 2021 zijn zij met een eigen gezelschap in Friesland geland. Landscape with Figure is, na Nice To Meet You! en Wasted Skin, de derde voorstelling die Ivgi&Greben als dansgezelschap voor het publiek in Friesland en Nederland maakt.