S A M E N

 

Koninklijk Theater Carré, De Kleine Komedie en Theater Bellevue slaan de handen ineen om het publiek theater te kunnen bieden door voorstellingen te verplaatsen. Directeuren Madeleine van der Zwaan (Carré), Vivienne Ypma (De Kleine Komedie) en Jeannette Smit (Theater Bellevue) komen met het project S A M E N. Een samenwerking tussen de Amsterdamse theaters die is ontstaan om invulling te geven aan de anderhalvemetersamenleving. Op 1 juli gaan de speciale voorstellingen in Carré van start voor maximaal 100 bezoekers. De eerste artiesten die hebben bevestigd zijn Spinvis, Dolf Jansen, S10, Erik van Muiswinkel, Steef de Jong en Freek de Jonge.

100 bezoekers
Naar verwachting is het per 1 juli toegestaan maximaal 100 bezoekers toe te laten met inachtneming van de anderhalvemeter-maatregel. Voorstellingen spelen voor maximaal 100 personen is financieel niet rendabel, maar biedt wel een mogelijkheid om de deuren van het theater weer te kunnen openen voor bezoekers, artiesten en medewerkers. Het is een start om op te kunnen bouwen naar een zaalbezetting van 450 personen, de maximale capaciteit van Carré met een anderhalvemeter- indeling.

Zaalindeling carré
De reguliere stoelen in de piste van het theater worden vervangen door bankjes en verdere decoratie, om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te creëren. Voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel. Veiligheid van bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop.

Kaartverkoop
De reguliere kaartverkoop zal medio juni starten. Huidige kaartkopers van de betreffende voorstellingen van Theater Bellevue, De Kleine Komedie en Carré krijgen als eerste bericht.

Madeleine van der Zwaan (directeur Koninklijk Theater Carré): “Op onze gevel staat de boodschap ‘zorg goed voor elkaar’, dat dragen we verder uit met S A M E N. We zijn blij dat er weer voorstellingen in Carré te zien zullen zijn, het kan eigenlijk niet, maar we doen het toch!”

Vivienne Ypma (directeur De Kleine Komedie): “Ik zie dit als een startpunt. We richten voorzichtig de blik op onze nieuwe toekomst, waarbij we positief, solidair samen zoeken naar nieuwe wijzen van presenteren, produceren en financieren.”

Jeannette Smit (directeur Theater Bellevue): “Trots en blij dit samen voor de stad te kunnen doen. Financieel weliswaar niet rendabel, maar emotioneel des te meer!”