Aangenaam!

Emma Linssen en Dinda Provily studeerden beiden af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na de toneelschool begon Emma aan haar studie filosofie in Nijmegen. Ze schreef haar masterscriptie over de dood in het denken van twee existentialistische denkers, Martin Heidegger en Jean-Paul Sartre. Deze scriptie zette zij samen met Dinda om tot een script. La Grande Finale is een toneelvoorstelling waar filosofie en verhalen samenkomen.

Wie zijn Emma Linssen en Dinda Provily?

Wij kennen elkaar van de toneelschool en Emma heeft in de eerste voorstelling van Dinda gespeeld. Vanaf toen bleven we elkaar opzoeken. We kwamen erachter dat we allebei veel filosofie lazen. En toen Emma daadwerkelijk filosofie ging studeren, spraken we aan het einde van de dag af, na haar college, om bier te drinken en er over te lullen. We zijn allebei extreem hypochondrisch en denken constant dat we iets hebben, dus er heerst een gezellig sfeertje. 

Waar hebben we jullie eerder op het podium kunnen zien?

Emma is onder meer te zien geweest in Metaman van Orkater, De Vader van Senf, De Lorentz-formule van Rieks Swartre/Toneelschuur en Een koe weet hoe zij moet bestaan van Dinda’s over Collectief Brugman. Dinda is onder te meer te zien geweest in stukken van haar eigen Collectief BrugMan, Anti-Faust van Zephyr Brüggen, Eus van Theater Rast en speelt een paar maanden in de nieuwe voorstelling Paradijs aan het Einde van Collectief BLAUWDRUK. 

En waar zien we jullie over 10 jaar?

Over tien jaar hebben we eindelijk een naam voor ons gezelschap en weten we van de drukte niet meer waar we het zoeken moeten. We touren met onze vijfde filosofische toneelvoorstelling door heel Nederland en België. We repeteren in Antwerpen bij het theatergezelschap De Hoe (Alsjeblieft!). We gaan samenwerkingen aan met andere acteurs voor onze zesde voorstelling waarin we alle Grieken ten tonele zullen brengen; Plato (Pierre Bokma), Aristoteles (Jacob Derwig), Socrates (Elsie de Brauw), Parmenides (Gijs Scholten van Aschat), Epicurus (Romana Vrede), Zeno van Elea (Jan Joris Lamers), en al die anderen (stagiaires).