Foto: Casper Koster

Voor het Blok

Suze van Miltenburg / Pop Arts Festival
Een onconventioneel gesprek over het moment van 'tot leven komen'
wo 18 apr - za 21 apr

Het project waarmee Suze van Miltenburg inzoomt op een essentieel moment in het objecttheater: Het moment van tot leven komen.

Deel 1: ± 20 min
Deel 2: ± 20 min

Tijdens het Pop Arts Festival organiseert Suze van Miltenburg een reeks ontmoetingen waarin ze op onconventionele wijze met diverse kunstenaars in gesprek gaat over de bezieling van een object. Hierbij nodigt ze het publiek uit onderdeel te zijn van dit moment.

In Voor het Blok staat een zwart blok centraal. Iedere avond een nieuwe gast die Suze uitgenodigd plaats te nemen voor het blok. Het eerste deel van de avond draait om observatie: we zoomen in op het blok en gaan in gesprek over het moment dat wij allen als magisch beschouwen. In het tweede deel verschuift de focus naar manipulatie en is het blok in handen van de desbetreffende kunstenaar. Iedere avond eindigt met een nieuwe poging het blok tot leven te brengen.

Voor het Blok vindt plaats in de ingang van de Palonizaal, is gratis toegankelijk & inclusief een welkomstdrankje. De sessies vinden plaats voorafgaand aan- en tussen de voorstellingen van het Pop Arts Festival.

Te gast in Voor het Blok:

wo 18 april
Hella Godee, filosoof, werkt o.a. bij collectief Walden en Dries Verhoeven

do 19 april
Karlijn Hamer, theatermaker, performer gespecialiseerd in muziektheater

za 21 april
Michiel Deprez & Ruben Mardulier, performers en circus-performance collectief, tijdens Pop Arts Festival houden zijn een Open Atelier in de Brakke Grond

Een gesprek over de bezieling van een object

Credits

concept Suze van Miltenburg
object Chris Cournil

Meer over de makers

Suze van Miltenburg (in 2015 afgestudeerd aan de AHK) richt zich binnen haar werk op het vormgeven van een ruimte waar opnieuw gekeken mag worden. Ze zoekt hierin naar nieuwe vormen en vertrekt vanuit de noodzaak de wereld om haar heen te blijven bevragen. Dit doet ze binnen verschillende contexten, zo geeft ze o.a. een deel van het programma vorm bij Veem House for Performance, maakt eigen werk dat te zien is tijdens het Boslab Festival in het Amsterdamse Bostheater en is ze zowel als docent, regie-assistent als maker betrokken bij de Ulrike Quade Company.

Voor het Blok is een begin van het onderzoek dat Suze heeft opgezet binnen de talentontwikkeling van de Ulrike Quade Company. Met dit project onderzoekt Suze dat wat haar fascineert aan het beeldend theater: de interactie tussen materiaal, manipulatie en de verbeelding van de toeschouwer. Met dit project bevraagd ze de rol van de verbeelding om vervolgens op zoek te gaan naar een mogelijk nieuwe vorm en nieuwe relatie tussen toeschouwer en het werk.