Een transparante, beklemmende en humoristische voorstelling over de invloed van machtige bureaucratische instanties op het individu

Het laatste gesprek

Geringh & Ketelaars
20
feb
-
21
feb
Data & kaarten
 • wo 20 feb
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • do 21 feb
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Het laatste gesprek is een gesprek tussen een doorgewinterde functionaris en een cliënt die van haar afhankelijk is. Hoe gaan beide partijen om met de speelruimte tussen de regels?

Wat als je niet vrij bent om je eigen weg te gaan, maar een ander mens over jou beslist?

Een cliënt en een functionaris zitten tegenover elkaar in de kale ruimte van Het Instituut. De uren tikken weg. Wat begint als een standaard bureacratische afhandeling, verandert in een kafkaësk labyrint.

 

Gehring & Ketelaars geeft in Het laatste gesprek vorm aan een angst die voor iedereen herkenbaar is en voor miljoenen mensen werkelijkheid: dat je niet vrij bent om je eigen weg te gaan, maar dat een ander mens over jou beslist.

De voorstelling is gebaseerd op gesprekken met cliënten en functionarissen en speelt ook bij bureaucratische instanties waar G&K haar onderzoek deed.

Credits

nan en met Anne Gehring, Vera Ketelaars
regie Nina Spijkers
compositie Mark Nieuwenhuis

Meer over de makers

Anne Gehring en Vera Ketelaars vormen samen Gehring & Ketelaars, waarmee ze vanuit een persoonlijke fascinatie maatschappelijke thema's aansnijden. Hun voorstelling Sexiety (2016/2017) onderzocht nieuwe manieren om over seksualiteit te spreken. De voorstelling was een Oerolhit, werd lovend door de pers ontvangen en genomineerd voor de Seks Media Prijs.