De intense overgave van de performers dwingt bewondering af, maar is ook humorvol - Theaterkrant

HEROES

Igor Vrebac
7 mei
20:30

In HEROES onderzoekt Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. Wat maakt een vrouw een sterke vrouw en hoe kan ze haar kracht tonen? Wat maakt een vrouw mooi en waarom? Welke schoonheidsidealen overheersen er?

Wat maakt een vrouw een sterke vrouw en hoe kan ze haar kracht tonen?

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac onderzoekt met drie vrouwelijke performers de onvermoeibaarheid van het vrouwenlichaam. Ze laten zich opzwepen door de stuwende beats van componist Tonny Nobel en testen het uithoudingsvermogen van zowel zichzelf als het publiek. Hoe sterk kan een vrouw zijn zonder haar kracht te verliezen? In deze fysieke voorstelling wordt korte metten gemaakt met verwachtingspatronen rondom vrouwelijkheid. HEROES is daarom een ode aan de vrouw, de heldin die gezien mag worden in al haar glorie.

HEROES
is de eerste productie onder het dak van Vrebac’s stichting. Het is na Macho Macho (winnaar van de Dioraphte Amsterdam Fringe 2016 award) en TRÆNS (selectie Nederlandse Dansdagen 2018 - ★★★★ Theaterkrant) het sluitstuk van een drieluik waarin hij zijn persoonlijke verhouding tot, en perceptie op het mannelijke en het vrouwelijke gedrag onderzoekt. Dit keer neemt hij de wondere wereld van vrouwelijke bodybuilders onder de loep.

Credits

maker Igor Vrebac
performers Inbal Abir, Nina Fokker, Nicole Geertruida
music Tonny Nobel
costumes Mirte Engelhard
light Rob Daanen
image Menno van der Meulen
image design Jolijn Ceelen

Foto: Menno van der Meulen
Foto: Menno van der Meulen
Foto: Menno van der Meulen
Foto: Menno van der Meulen
Foto: Menno van der Meulen
Foto: Menno van der Meulen