Een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid

En dus zal ik weer gaan

TG Ilay
12
feb
-
10
mrt
Data & kaarten
Meer speeldata

En dus zal ik weer gaan is een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

Waar stopt vrijheid en begint egoïsme?

Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Tijdens het concert is de bar open, drink samen met Rik op het leven en word deelgenoot van zijn dagelijkse gevecht met moraal en plicht.


Als onderdeel van de research werkte Ilay den Boer bij Het Leger des Heils Dordrecht. Hierdoor ontmoette hij vele mensen die in een kwetsbare fase van hun leven verkeerden. Hij leerde de perspectieven van mannen als Rik van binnenuit kennen.

 

Klik hier voor een overzicht van alle aankomende Bellevue Lunchtheatervoorstellingen.

Credits

concept, regie Ilay den Boer
tekst Jurjen Sytsma
muziek, spel René Jonker, Rosalie Wammes, Myrthe Boersma
songteksten, vertalingen ‘Oud Zuid’ Gert den Boer, Dries van der Werf
muziek advies Paul Koek / Veenfabriek
vormgeving PR beeld Janneke Janssen
met speciale dank aan Gert den Boer, Anne Hofman, Denise Harleman, Jeroen de Nooijer, Piet Menu

De pers over het eerdere werk van Ilay den Boer
"Een toonbeeld van toneel over grote vragen en grote conflicten, met vertwijfeling als ondertoon." NRC


"Dat Den Boer de tragiek van die verscheurdheid doorzet naar een nieuwe generatie is bijzonder (…) inzichtelijk en intrigerend." Volkskrant

"Als de theatergeschiedenis in de Nederlanden samen te vatten valt als een gestage evolutie naar meer naturel en geloofwaardig contact, lijkt nu een nieuwe fase aangebroken." Theatermaker

Meer over de makers

TG Ilay is een initiatief van theatermaker Ilay den Boer (1986).
Zijn voorstellingen zijn documentair: ze baseren zich op persoonlijke ervaringen en verhouden zich tot de maatschappelijke actualiteit. Zo werkte hij o.a. bij een AZC en Het Leger des Heils om op basis van deze ervaringen theater te maken. In het verleden maakte Ilay den Boer de succesvolle reeks Het Beloofde Feest over zijn geboorteland Israël. De reeks speelde in binnen- en buitenland. Hij ontving hiervoor verschillende onderscheidingen o.a. de Charlotte Köhler prijs 2011, de BNG Nieuwe theatermakers prijs 2011 en zijn voorstellingen werden zowel voor Het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd. Het boek Het Beloofde Feest dat hij met Jurjen Sytsma schreef werd in 2018 uitgebracht door Uitgeverij Meulenhoff.