"Dadaïstisch dollen met tijd, spel en muziek" ★★★★ Theaterkrant

Zeitgeber

Orkater / De Nieuwkomers: More Dogs
1
feb
-
2
feb
Data & kaarten
 • vr 1 feb
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal
 • za 2 feb
  20:30
  Theater Bellevue, Amsterdam
  Grote Zaal

Wie zouden we zijn, of kunnen we nog zijn, in een wereld zonder structuur, zonder begin en einde, zonder de tijd? Aan de hand van pulserende beats en epileptische beeldenreeksen ontregelt More Dogs de tijdservaring van het publiek.

 

Wat gebeurt er als de tijd wegvalt?

More Dogs is een jong Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten en gaat in Zeitgeber op zoek naar het ontstaan en de betekenis van ritmiek, herhaling en structuur in ons leven.


 IN DE PERS   
“Bizarre beats, optische illusies en verrassingseffecten wisselen elkaar af in een excentrieke trip waar het spelplezier van af spat.” De Morgen

"Dadaïstisch dollen met tijd, spel en muziek" ★★★★ Theaterkrant

"Naast visueel bijzonder onderhoudend en spitsvondig, is Zeitgeber ook gewoon geestig en aanstekelijk. More Dogs heeft branie en experimenteert ongegeneerd en zonder haperen met elektropop, performance, theater en dans." TAZette

 

Credits

concept, tekst, spel Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke
eindregie Arend Pinoit
techniek Tijs Bonner
kostuumadvies Janne Sterke

Foto: NichonGlerum
Foto: NichonGlerum

Meer over de makers

More Dogs is een Belgisch collectief van schrijvers, makers, spelers en muzikanten. Ze studeerden samen drama aan het conservatorium van Antwerpen. Afzonderlijk zijn ze actief in het Belgische theater- en muzieklandschap. Gezamenlijk onderzochten ze met voorstellingen als Kluster en Beestenbox de verwerking van muziek in theater.

Orkater/De Nieuwkomers, het talentontwikkelingsprogramma van Orkater, biedt jonge opgeleide muzikanten en theatermakers de gelegenheid hun ideeën om te zetten in muziektheatervoorstellingen die gespeeld worden in kleine zalen en op festivals. Zeitgeber is de 20e productie van Orkater/De Nieuwkomers.