"Beyoncé en Beauvoir samen in één stuk" ★★★★ Parool

HOLY F

Eva Marie de Waal / Sophie van Winden / Rudolphi Producties
10 mrt
20:30
  • zo 10 mrt
    20:30 - 21:45
    ★★★★ Theaterkrant ★★★★ Parool
    Grote Zaal
    Geweest

Nu het feministisch debat weer hoogtij viert, de ‘silence breakers’ people of the year zijn geworden, #MeToo een nieuwe betekenis kreeg en geen lockerroom meer hetzelfde is, vragen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden zich af hoe het er nu werkelijk voor staat met de positie van de vrouw.

Een voorstelling die zowel vrouwen als mannen verrast en verwart.

Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministen van het eerste uur. Waarvoor streden zij? En wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs of de suffragettes tegen de moderne vrouw te zeggen? Zien zij een verwend prinsesje of zijn ze trots op hoe zij met haar verworven vrijheid omgaat?

Met de nodige zelfspot peilen Eva Marie en Sophie de stand van de emancipatie anno 2018. Samen met hun publiek gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden.

 In de pers 
"Beyoncé en Beauvoir samen in één stuk" ★★★★ Parool

"...inzichten en interessante stof voor discussies die niet binnen de deuren van de theaterzaal kunnen blijven en dat is maar goed ook" ★★★★ Theaterkrant

 Bellevue Extra 
Na de voorstelling is er een nagesprek in de benedenfoyer van De Smoeshaan, met Marije Cornelissen (directeur UN Women NL), Jens van Tricht (directeur van Emancipator) Noraly Beyer en de makers.

Credits

tekst, spel Eva Marie de Waal, Sophie van Winden
spel Britte Lagcher
tekstbijdragen Simone van Saarloos
eindregie Mirjam Koen
vormgeving, campagnebeeld Miek Uittenhout
lichtontwerp Stijn van Bruggen

Een voorstelling van Rudolphi ProductiesFoto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris
Foto: Moon Saris

Meer over de makers

Met de extra bijdrage die u levert door het kopen van een kaartje voor deze voorstelling steunt u het werk van UN Women wereldwijd en in Nederland, om vrouwen én mannen te betrekken bij het bevorderen van gendergelijkheid en vrouwenrechten. Met projecten in alle delen van de wereld, inclusief Nederland, probeert UN Women de levens van vrouwen en meisjes te verbeteren.