Foto: Saris & den Engelsman

Muziek van Beneden (5+)

Het Houten Huis
Een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek
zo 21 apr 16:00 - 17:30
  • zo 21 apr
    16:00 - 17:30
    Grote Zaal

Muziek van Beneden is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

*This performance is "language no problem", scroll down for the information in English


In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. 

Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig.


’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. 

De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf.


En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt...


///
 

Music from downstairs is a visual performance full of live music, made for everyone with neighbours. A performance about a street full of closed doors, overflowing hearts and music that penetrates through all the walls.

Voor iedereen die buren heeft.

 IN DE PERS 

"Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich." ★★★★★ Dagblad van het Noorden

"Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer." ★★★★ Volkskrant


 BELLEVUE EXTRA 

Muziek van Beneden is een voorstelling voor iedereen die buren heeft. Vaak zit je, voordat de voorstelling begint, vol spanning te wachten in het theater samen met allemaal mensen die je niet kent. Eigenlijk zijn jullie op dat moment een soort buren, maar dan theaterburen! Ben je stiekem nieuwsgierig naar al die onbekende mensen, maar vind je het spannend om zomaar met iemand te gaan praten? Dan heeft onze postbode een speciaal briefpapier voor je dat je kunt invullen en kunt versturen naar een theaterbuurman of -vrouw. 

Credits

door Radek Fedyk (muziek & spel) Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Marit Kapitein (stage), Milan Schleijpen, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels.
regie Elien van den Hoek ondersteund door Anne van Dorp