Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultureclash-live-Anime epos!

Japanse Meisjes

Firma DRAAK / Feikes Huis
20 apr
21:30
  • za 20 apr
    21:30 - 22:30
    Pop Arts Festival | Première
    Grote Zaal

Twee Nederlandse jongens willen het eigenlijk allemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de Idol clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus van een Japanse zenmeester…

Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultureclash-live-Anime epos!

Onderdeel van:
Pop Arts Festival

*This performance is in English, scroll down for the information in English


What do you think of the Japanese girls’ stereotype?
Why do Japanese girls talk with such a high voice?
Do you suffer under the stereotype?


In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken de performers Nick Bos en Ma-thieu Wijdeven naar wat het verst van hun af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren ze hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden?

///

Two Dutch boys want to dance and sing like the carefree girls from Japanese music videos, be strong like the heroines of anime movies and possess the focus of a Japanese zen master. With colourful projections, home-made soundscapes and life-size cardboard origami they create their own magical theatrical world.

 


 BELLEVUE EXTRA 

Met feestelijke after-party in Japanse stijl.

Credits

concept, spel, vormgeving Mathieu Wijdeven, Nick Bos
eindregie Eva Line de Boer
geluidsontwerp Tommy Ventevogel
kostuums TerrorKittens
coaching, advies Jija Sohn
dramaturgie Pol Eggermont
techniek Jamie Barson
productie Jara Enkelaar
publiciteit Anil Jagdewsing
zakelijk directeur Wilma Kuite
met dank aan Steef de Jong, Ellis van Maarseveen, Huis Utrecht, Hotel Modern

Foto: Arno Lucas
Foto: Arno Lucas
Foto: Arno Lucas
Foto: Arno Lucas

Meer over de makers

Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven en maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Voor hun voorstellin-gen halen ze hun inspiratie uit de wereld van virtual reality, Science Fiction, strips, games, Netflix, Youtube en Cosplay. Voor elke voorstelling gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van fysiek en visueel vertellen en scheppen telkens een nieuw mini-universum op het toneel. Ze maakten en speel-den onder meer Ultimate Cube, Cube to.., Ro-Bot en NXT LVl.