Beefteefjes
Foto: Bowie Verschuuren

Beefteefjes

Servaes Nelissen
Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019
di 15 okt - za 19 okt

"Met het briljante Beefteefjes keert Servaes Nelissen gelouterd terug. Het is een hoogtepunt in zijn fijnzinnige oeuvre."  ★★★★★ Scènes

Deel 1 en 2 van een vrolijkmakend drieluik over depressie

 Let op:  In het Bellevue Lunchtheater worden deel 1 & 2 gespeeld.

Deel 1 Wim Koevoet
“Servaes kwam elke week bij me langs om mij te interviewen voor dit stuk. En dan bleef hij tot diep in de nacht hangen. Het is een wat zwaarmoedige jongen. Ook wel aantrekkelijk op een bepaalde manier. Maar dat is het gevaar van het kunstenaarschap, je bent al gauw teveel met jezelf bezig. Ik heb hem aangeboden dat hij met mijn hond kon wandelen maar dat wilde hij niet.”

Deel 2 Servaes
“Het tweede deel geeft een vrij rauw en associatief beeld van een zoekend kunstenaar die het niet wil opgeven. Ik wilde me laten inspireren door Koevoet maar het tegendeel gebeurde. Het leek me beter helemaal geen contact meer met hem te zoeken. Zijn relatie met zijn hond inspireerde me wel voor het derde deel."

(Deel 3 ‘Dierentolk en hondenpsycholoog Renate Schoep’ was afgelopen zomer te zien op o.a. Theaterfestival De Parade, Festival Boulevard en Festival Tweetakt).

Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019

 In de pers 

“Met Beefteefjes heeft hij een indrukwekkende voorstelling aan zijn rijke oeuvre toegevoegd” Jury VSDC Mimeprijs 2019

"Veelzijdig en briljant’’ ★★★★★ Scenes

‘’Met Beefteefjes giet Servaes Nelissen zijn depressie in een hilarische, vrolijk stemmende vorm’’ ★★★★ Volkskrant

Credits

spel, tekst, vormgeving Servaes Nelissen
eindregie Marijn van der Jagt
licht- en geluidsontwerp René Rood
techniek Nick Bos
pruiken Pilo Pilkes
zakelijk leiding Wilma Kuite
fotografie Bowie Verschuuren
met dank aan Vincent van Warmerdam, Kees van der Vooren, Pol Eggermont, Nelissen Decorbouw

Meer over de makers

In 2011 won Servaes Nelissen de Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie voor zijn rol in de familievoorstelling Lang zal die Wezen, die hij maakte met Loek Beumer bij Toneelschap Beumer en Drost.

Hij maakte met Ilse Warringa de erotische tragikomedie Popje, hou je muil! en speelde eerder veelgeprezen solo’s als Herberts Aquarium, Dollywood, De Broekophouder en Mijn vader was Poppenspeler.

In 2020 gaat hij samen met René van ‘t Hof, Kees van der Vooren en Vincent van Warmerdam op tournee met de nieuwe voorstelling Rock me Baby; 20 t/m 30 mei te zien in Theater Bellevue