Foto: Twan de Veer

Human Inc. 2: Harry in Wonderland

De Stokerij / Yorick Zwart
di 3 mrt - do 5 mrt

Human Inc. is een vijfdelige serie theatervoorstellingen van De Stokerij Schiedam waarin vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe grote multinationals en overheden de verbinding met het individu verliezen. Met hyper actuele thema’s als privacy en cybersecurity belicht Harry in Wonderland de wereld van een andere kant dan deel één van de serie: Don’t Shoot the Pianoplayer, een voorstelling over het verlies van de enclave in Srebrenica.

In deel 2 maken we kennis met Harry; een nette, rustige en wat saaie man, aan wie de stormen van de 21e eeuw voorbij lijken te gaan. Als op een dag de vuilcontainer in de straat niet meer opengaat met zijn bij de gemeente geregistreerde pasje, begint er een zoektocht naar de achterkant van de door data gedreven surveillancemaatschappij.

Welke informatie geven we allemaal af wanneer we voorwaarden, gebruikersovereenkomsten of cookies accepteren die uit meer woorden bestaan dan de Bijbel? Hoe kan het dat persoonlijke data kostbaarder zijn dan die nieuwe elektrische deelsteps die je door onduidelijke start-ups gratis wordt aangeboden?

Welk ‘ding’ is het dat almaar onze data blijft opslurpen? Want terwijl je slaapt, ontbijt, koffiedrinkt, naar je werk gaat, ofwel de dagelijkse cyclus doorloopt, is 'het ding' iedere volgende dag weer veel groter geworden. Het rust nooit en heeft een onstilbare honger.

Deel 2 van een serie over multinationals en overheden versus individu


Credits

tekst Rutger Kroon, Yorick Zwart
regie-advies Wannie de Wijn
spel Aafke Buringh, Rutger Kroon, Yorick Zwart