Winnaar Black Achievement Award 2019

Poker

Raymi Sambo Maakt / Esther Duysker
31
jan
-
1
feb

Poker is een voorstelling over de angst om te zijn wie je bent in een wereld waarin homoseksualiteit nog steeds geen volwaardige stem mag of kan hebben.

Henry, Philip, Chico en Jackson, zijn vier succesvolle mannen met gezinnen en met hoge posities; zo op het oog het ideale plaatje. Elke vrijdag komen ze bij elkaar om een potje te pokeren. Weg van alle werkstress, vrouw en kinderen, even alleen mannen onder elkaar.

Tijdens deze pokeravond vallen de maskers af en kunnen de mannen helemaal zichzelf zijn: in hun eigen, veilige omgeving hebben ze gemeenschap met elkaar, ver weg van de 'gewone' wereld. De wereld waarin ze niet kunnen zijn wie ze willen zijn, waarin jezelf zijn betekent dat je alles kwijt kan raken wat je dierbaar is.

Op een dag deelt één van de mannen mee dat hij besmet blijkt met het gevaarlijke Hepatitus B-virus… . In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen met hun gezinnen in flashbacks voorbijtrekken en proberen we erachter te komen wie de bom onder hun ‘pokerspel’ heeft gelegd.

Poker vertelt over hechte vriendschap en veiligheid, verwachtingen en verplichtingen, achterdocht en vertrouwen, over het belang van jezelf kunnen zijn en over het ontmaskeren van gezichten en sluimerende, diepgewortelde angsten.
 

 IN DE PERS 

“Regisseur Raymi Sambo brengt met ‘Poker’ een eerlijke voorstelling over de consequenties van verborgen andersgeaardheid.” ★★★★ NRC

"Het geeft treffend het spanningsveld weer waar deze mannen, ieder op hun eigen manier, mee aan het worstelen zijn. Ze identificeren zich als homoseksueel, heteroflexibel of biseksueel, maar gebruiken allemaal de schijn van heteroseksualiteit en machogedrag als masker." Theaterkrant

Een thriller over vriendschap, vertrouwen en het belang van jezelf kunnen zijn

Credits

concept, regie Raymi Sambo
tekst Esther Duysker
acteurs Ayrton Kirchner, Syoma Eckhart, Reinier Demeijer, Said El Abboudi e.a.
choreografie Shailesh Bahoran
soundscape Vernon Chatlein
styling Jantine Kraayeveld
scenografie Allard Derksen
dramaturgie Gerardjan Rijnders

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie