LeineRoebana - Sweet Demon
Foto: Frits van den Assem

Sweet Demon

LeineRoebana
Dans op Dinsdag
di 25 feb en wo 26 feb

Sweet Demon begint bij de muzikale expressiviteit van het lichaam: ook zonder klank is het danserslichaam muziek. Georganiseerd geluid wordt georganiseerde beweging. En bewegen doen de vijf mannen in Sweet Demon met overgave; al dan niet geordend. Ze laten uitersten tussen verstand en passie, vrolijkheid en somberheid, uitputting en verstilling vervloeien en gaandeweg ontstaat een indringend en liefdevol beeld van liquid gender; het idee dat de tegenstelling mannelijk/vrouwelijk niet zo gebeiteld is als ze lijkt.

Naast Uri Eugenio, al jaren gezichtsbepalend danser bij LeineRoebana, ontmoet u Michael Sastrowitomo, Rob Polmann en jonge honden Andrea Pisano en Timon de Ridder. In Sweet Demon geven zij ziel en lichaam voor hun passies en obsessies.

Ideeën van avant-garde theaterregisseur Richard Foreman, die in de jaren ’80 furore maakte met zijn Ontological-Hysteric Theater maakte LeineRoebana nieuwsgierig. Voor Foreman leidt een verhaal af van de waarheid. De focus op een verhaal maakt ons blind voor verbanden tussen toevalligheden. Hij wil net als het Surrealisme, ruimte geven aan de logica van het onwaarschijnlijke; aan de fantasie en het onbewuste. Sweet Demon geeft hieraan een fysieke vertaling: een voorstelling die meesleept en tegelijk op het verkeerde been zet.

 IN DE PERS 

"Een vitaal kwintet vol liefdevolle branie. Speels, levendig, divers en blijmoedig. (...) Het lijf als beweeglijke speaker." ★★★★ de Volkskrant BELLEVUE EXTRA 

20:00 uur : Kennismaking en inleiding op het podium
Vanavond gaat een half uur voor aanvang de zaaldeuren open voor een zeer geliefd publieksonthaal! Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publiekonthaal begint de voorstelling.

Een voorstelling die meesleept en tegelijk op het verkeerde been zet

Credits

concept, choreografie, regie Andrea Leine, Harijono Roebana
dans, spel​ Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Andrea Pisano en Timon de Ridder

Meer over de makers

LeineRoebana is een dansgezelschap met een internationale reputatie, geleid door Andrea Leine en Harijono Roebana. De choreografen onderscheiden zich door hun unieke dansidioom en de centrale rol van muziek in hun werk, zijn specialist in een multidisciplinaire benadering en pionieren met ongewone overzeese samenwerkingsverbanden.

LeineRoebana staat met haar wortels stevig in haar uitgebreide oeuvre en jarenlange ervaring, maar haar takken tasten nog altijd naar groei en vernieuwing.