Een nieuwe voorstelling van Marte Boneschansker (genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2019)

TOURIST

Marte Boneschansker
27
nov
-
30
nov

TOURIST is een audiogestuurde theatrale ontdekkingstocht; VR voor je oren. De voorstelling onderzoekt hoe je van toerist gast kunt worden en hoe vrouwen eigenaarschap nemen over hun eigen verhaal.

Let op: deze voorstelling wordt sterk afgeraden voor mensen die slecht ter been zijn. 

TOURIST vertelt het waargebeurde verhaal van de Haagse moeder en dochter Alexandrine en Henriette Tinne, die in 1862 van Caïro naar Khartoum reisden. Een uitzonderlijke reis voor twee vrouwen in die tijd, maar ook een reis in een koloniale context. In 2018 maakte Marte dezelfde reis met haar eigen moeder en de Caireense actrice Rana Khodair.

Van wie is de ruimte om ons heen? Welke bewegingsvrijheid heb je als vrouw? En hoe verbind je je met het onbekende? De audio-opnames van deze reis vormen de basis voor de route van het publiek. Het publiek dwaalt rond in een door Geartsje van der Zee ontwikkeld landschap. Met een koptelefoon op wordt je op ontdekkingsreis gestuurd langs grenzen, privileges en een andere omgeving.

Hoe ga je de verbinding aan met een vreemde plek?

Credits

concept, spel Marte Boneschansker
spel Rana Khodair, Hannegijs Jonker
scenografie Geartsje van der Zee
muziek Matthias Sigurdsson
dramaturgie Mounir Samuel
geluidsontwerp Dennis Slot
techniek Emma Niele
mixage Arno Peters
productie Het Huis Utrecht

TOURIST is een productie van Marte Boneschansker en het Het Huis Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nieuwe Makers-regeling van het Fonds Podiumkunsten, de Olland-Buisman Stichting, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Utrecht.

Meer over de makers

Theatermaakster Marte Boneschansker (1989) maakt één-op-één theater met een documentaire en/of historische insteek. Via een hyperindividuele ervaring onderzoekt zij universele thema’s met haar publiek. Bij haar is de bezoeker geen toeschouwer, maar onderdeel van de voorstelling.

Bekijk onze thema's

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie