Best of Fringe Tour 2020

Amsterdam Fringe Festival
vr 14 feb en za 15 feb

Amsterdam Fringe Festival gaat op tour met de spraakmakende winnaars van het afgelopen seizoen. Één avond, twee voorstellingen en buitengewoon veel dans- en theatertalent. Zie de makers van de toekomst en laat je verrassen door verleidelijke moves, scherpe humor, out-of-the-box visies en een dikke portie lef.

 PROGRAMMA 

vr 14 feb 
Rustâg - Volgende week zondag
Emma Buysse & Luna Joosten - Great People

za 15 feb
Gavin-Viano & Wisdom Lanes - Melanine Ten Strengste Verboden
Rustâg - Volgende week zondag


 Rustâg - Volgende week zondag 
Een gitaar Messias, een punklegende en de mislukte reïncarnatie van een labrador openen een antikraak pannenkoekenhuis in het theater. Volgende week zondag is een speelse verzameling muziek en poëzie, kleinkunst zonder bewijsdrang, maar wel met bier in de brouwerij. Een veganistische liefdesverklaring van ijdele underground jeugd aan de toekomst.

"Volgende week zondag is een anarchistische, vrolijk makende voorstelling. Met veel humor, pakkende liedjes en spoken word zetten de jonge honden van Rustâg een voorstelling neer die reflectieve maatschappijkritiek uitdraagt"
 Fringe Jury 2019


 Emma Buysse & Luna Joosten - Great People 
We zien een eindeloze diepte. Het water staat aan onze lippen. We schreeuwen. We zwijgen. We nuanceren. We wachten op dat ene juiste moment. Op nuchtere wijze bevragen Buysse en Joosten de tijdsgeest. Wanneer doe je het goed en wanneer ben je hypocriet? Een voorstelling over activisme, millennials en hun angsten en idealen.

"Great People een zeer interessant werk, dat veel vertelt over de vraagstukken van jongeren van nu. Teksten zijn speels, functioneel puntig (liever een linkse slet dan eenmaal met Thierry naar bed) en verwerken soms geestig teksten uit popsongs. Toegankelijk en origineel is de vorm, die ook choreografie en schlager mengt"
Theaterkrant

 Gavin-Viano & Wisdom Lanes - Melanine Ten Strengste Verboden 
Wat is melanine? Kun je dat eten? Een meisjesnaam? Is dat niet dat stofje in je hersenen? Acht acteurs, rijk aan melanine, geven een unieke performance onder begeleiding van een jazzpianist. Met veel humor vertellen ze een vergeten verhaal dat verteld moet worden.

"Schurende voorstelling over systemisch racisme en gekmakend onrecht. Slim zet Gavin-Viano de spanning tussen de zwarte cast en het grotendeels witte publiek in als inhoudelijke onderlaag"
 Theaterkrant

 

Vrijplaats voor nieuw en
ongetemd talent

 BELLEVUE EXTRA
Expositie maakproces
De winnaars van het afgelopen Fringe Festival tonen het publiek, naast hun geslaagde voorstellingen, een kijkje in hun maakproces. Verspreid door het theater stellen zij het inspiratiemateriaal op dat leidde tot de totstandkoming van deze voorstellingen.

Meer over de makers

Amsterdam Fringe Festival
Van 3 – 13 september 2020 vindt de vijftiende editie van het Amsterdam Fringe Festival plaats. Elf dagen theater, dans, muziek, performance en experiment van jong en ongetemd talent op meer dan 25 bijzondere locaties in Amsterdam. In de kleine theaters en op onverwachte plekken, zoals een nachtclub, oude school of galerie.

www.amsterdamfringe.nl