wo 1 apr - do 2 apr
AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL

Le Petit Écrin

Wil van der Meer
1
apr
-
2
apr
 • wo 1 apr
  20:30
  AKF DELUXE FESTIVAL
  Klein Bellevue
 • do 2 apr
  20:30
  AKF DELUXE FESTIVAL
  Klein Bellevue

Annie M.G. Schmidt-liedjes op z'n Frans

Juweeltjes uit een doosje die u gek genoeg waarschijnlijk allemaal al kent en zo mee kunt zingen. Met titels als, Paris, Le Petit Écrin, Sans Toi, Fuir n’a aucun sens en ……Un beau jour de Pentecôte.

Meer dan twaalf jaar werd er iedere zaterdag een toneelstuk voorgelezen aan Annie M.G. Schmidt. Onder de lezers bevond zich ook acteur/zanger Wil van der Meer. Niet iets wat in de lijn der verwachtingen lag overigens. In zijn jeugd werd er bij de slagersfamilie van der Meer namelijk niet gelezen. En dat hij daar nu iedere zaterdag op de bank zat bij Annie M.G.Schmidt, was uitzonderlijk te noemen.

Ook in Frankrijk werd er wel eens voorgelezen.
Net als zoveel andere Nederlanders woonde de schrijfster van deze liedjes lange tijd onder de Franse zon. Om daar de kou te ontvluchten. Maar die Franse zon kon hen in veel gevallen uiteindelijk niet verwarmen. Ontworteld bleven ze verlangen naar het nuchtere koude kikkerlandje.

Met alsmaar die ene vraag die blijft malen in het hoofd: ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag?'

Annie M.G. Schmidt-liedjes op z'n Frans

Credits

tekst Annie MG Schmidt
muziek Harry Bannink, Cor Lemaire
piano Hilmar Leujes
vertaling Muriel Mioulet, Frank de Kaey, Wil van der Meer
zang, samenstelling Wil van der Meer

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival presenteert van 30 maart t/m 20 april 2020 AKF Deluxe, hét jaarlijkse kleinkunst festival rondom het Amsterdamse Leidseplein.

Tijdens AKF Deluxe ontdek je kleinkunst van de beste artiesten. Laat je verrassen door nieuwe vervolgliedjes tijdens de Avond van de Kleinkunst. Ontdek aanstormende talenten tijdens AKF Roulette, een geheime theaterroute langs het Leidseplein. Of geniet van een avond vol kwaliteit tijdens de AKF Hommage.

Wie gaat er vandoor met de AKF Sonneveldprijs? En wie wint de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied? Dompel je twee weken onder zodat je weer helemaal op de hoogte bent van de béste kleinkunst van dit moment.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie