Foto: Valentina Vos

In het echt

Laura van Dolron
di 25 aug - za 29 aug

Stand-up filosofe Laura van Dolron is zichzelf genoeg tegengekomen de afgelopen maanden, ze wil andere mensen zien. Theater Bellevue stuurt haar op vijf blinddates met mensen die op een bijzondere manier door de huidige crisis getroffen zijn. Mensen die gehoord moeten worden, maar geen podium hebben.

Laura maakt in één dag een voorstelling voor én met deze bijzondere gasten, die ze ‘s avonds in Bellevue spelen. Frank van Kasteren staat hen muzikaal bij met live-composities. Vijf unieke voorstellingen recht uit het hart: een ode aan een mens, en eigenlijk aan alle mensen.

Theatermaker Laura van Dolron (Rotterdam 1976) creëerde haar eigen genre: stand-up philosophy. Zij gebruikt het theater als plek om oprecht te zijn, omdat zij gelooft dat er in het echte leven al genoeg wordt gedaan alsof. Samen met het publiek zoekt zij naar wat mooi is en wat beter kan.


 IN DE PERS 

"In het echt, dat Van Dolron samen met Theater Bellevue maakt, gaat niet alleen over post-quarantaine en elkaar weer in levende lijve ontmoeten, maar ook over het verschil tussen theater en het ‘echte’ leven. In een behendige verweving van gedetailleerde observaties en uiterst kwetsbare privé-ontboezemingen, brengt Van Dolron een ode aan steeds een nieuwe gast op het podium, bij wie zij zelf die ochtend nog te gast was." Theaterkrant - keuze van de criticus

Een ode aan een mens, en eigenlijk aan alle mensen.