Foto: Jurgen Delnaet

Contact

Luna Cozijn
Amsterdam Fringe Festival
do 3 sep - zo 6 sep

Een vertelling over mensen die het leven ook maar gewoon aan het proberen zijn.

Ze bewegen zich onzichtbaar voort. Worden geconfronteerd met grote en ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen. Moeten daar vervolgens mee omgaan. Omdat het er is. Ze proberen grip te krijgen, te begrijpen en botsen op hun eigen onvermogen. Toch zijn er dingen die hoop geven; kleine aanrakingen die de wereld betekenen, zandkastelen die de dood voor even doen vergeten.

Luna Cozijn brengt twee kortverhalen van de bekroonde Britse schrijfster Rachel Seiffert, uit haar bundel Veldwerk. Een voorstelling over pogen, onvermogen en het moeten aangaan van de realiteit.

-----
Alice, een kapster, zorgt voor haar zoon en dochter. Voor haar zoon voelt ze een vanzelfsprekende liefde. Op haar dochter krijgt ze geen vat. Omgekeerd ziet die haar moeder enkel verdwijnen, haar werk in, van haar weg.
-----
Een groot gezin, een zomerdag. De puberdochter is opzoek naar zichzelf, de jongste jongen naar alles wat er in de wereld te ontdekken valt.

Over grote gebeurtenissen in kleine levens

Credits

tekst Rachel Seiffert
vertaling Mea Flothuis
vertelling Luna Cozijn
dramaturgie, eindregie Rosa Vandervost

Meer over de makers

Luna Cozijn (1990) studeerde in 2019 met grote onderscheiding af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in de richting Woordkunst. Tijdens Woordkunst bekwaamde Luna zich in de kunst van het vertellen. Hoe je het perspectief van al de personages van je verhaal weergeeft en een spannende en gelaagde voorstelling neerzet met enkel je eigen stem. Voor haar afstudeervoorstelling Stel je voor: een woestijn bewerkte zij het kortverhaal Cowboy en Indiaan uit de bundel Vuurpijlen Vangen van Karen Köhler. Nu staat zij met een nieuwe voorstelling op het Fringe Festival Amsterdam. Hiervoor maakte zij een bewerking van twee kortverhalen uit de bundel Veldwerk van de schrijfster Rachel Seiffert.