Foto: Isabelle Wenzel

AKF Finalistentournee 2020

Amsterdams Kleinkunst Festival
wo 18 nov - za 21 nov

Tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival won Lotte Velvet de Sonneveldprijs 2020 én de publieksprijs voor haar programma Ondergrond.

In de Finalistentournee 2020 zie je Lotte Velvet samen op een avond met een andere medefinalist. Zo gaan ze, net als hun illustere voorgangers Yentl en De Boer, Rosa da Silva en Glodi Lugungu, een droomcarrière in de theaterwereld tegemoet.

 Lotte Velvet 

Ondergrond is een actueel en maatschappelijk programma. Lotte Velvet toont het publiek volgens de jury ‘een waaier aan personages’ in een voorstelling die gaat over de grote problemen van deze tijd. ‘Ze laat zien verschillende muzikale en theatrale kleuren te beheersen’ en ‘beschikt daarbij over een uitstekende timing’.

 Luan Buleshkaj 

Luan Buleshkaj is met zijn voorstelling Leeuwenkind winnaar van de Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs die beschikbaar wordt gesteld door het Ramses Shaffy Fonds. De jury roemt de ‘talloze knappe vondsten in taal en metrum’ in zijn spoken word performance.

 Beth & Flo 

Het duo Beth & Flo is volgens de jury een veelbelovend cabaretduo dat dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes. Het duo heeft rake observaties zoals de droge constatering dat het jammer is ‘dat de meeste mensen pas echt in aanraking komen met klassieke muziek als ze dood zijn’. Beth & Flo is een duo met veel potentie.

Zo gaan ze, net als hun illustere voorgangers een droomcarrière in de theaterwereld tegemoet

Meer over de makers

Het Amsterdams Kleinkunst Festival biedt kleinkunst- en cabarettalenten een uitgebreid ontwikkelingstraject binnen de Nederlandse theaterwereld. Het festival richt zich op de kleinkunst in de breedste zin van het woord: binnen het AKF is ruimte voor cabaret, muziektheater, poëzie en het Nederlandstalige theaterlied. 

Via de AKF Sonneveldprijs ontdekt het Amsterdams Kleinkunst Festival kleinkunsttalent van de toekomst. Ook is er het festival in maart/april, waarbij onder andere de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied wordt uitgereikt.