Foto: Vincent van Woerkom

Pink Elephants on Parade

Werkplaats Walhalla
online voorstelling
vr 7 mei en za 8 mei

Een anti coming of age-story in de vorm van een electro-pop muziektheatervoorstelling die je meeneemt in een psychedelisch sprookje met visuals, live muziek én - let op - een stroboscoop.

Op 7 en 8 mei zenden we deze speciale registratie van de voorstelling uit om 21:00 uur.

Een jongen ligt in zijn slaapkamer. Hij krijgt een vlucht aangeboden zijn droomwereld in. Maar lukt het hem zijn angsten recht in de ogen aan te kijken en weet hij zijn schaduw terug te vinden? 

 BELLEVUE PODCAST | Voor het applaus 
We spraken maker en speler Jip Bartels en regisseur Anouk Beugels over het maken van een nieuwe vormen van muziektheater, moodboards, dromen en nachtmerries en het creëren van een reis door het onbewuste.Wie nog denkt dat een slaapkamer een veilig toevluchtsoord is, heeft het mis. Monsters zitten tegenwoordig niet alleen onder je bed maar ook in je hoofd. In deze tijd van veel eenzaam thuiszitten en onzekerheid, wordt onze nachtrust aangetast door bizarre dromen. 

In 2019 wonnen Jip Bartels, de Transmissie en Amanda Payne samen de Walhalla Pitch met de presentatie van hun hallucinante Pink Elephants on Parade, een ode aan de verbeelding en een requiem voor de kinderlijke fantasie.

Een poëtisch theatraal concert met nieuw gecomponeerde muziek gemaakt door een samenwerking van jonge Rotterdamse makers, geregisseerd door Anouk Beugels. De multidisciplinaire aanpak levert een spannend universum op die het publiek meetrekt de duistere diepten van het onderbewustzijn in.

Credits

regie, dramaturgie Anouk Beugels
libretto Amanda Payne
spel Jip Bartels, Amanda Payne, Ayla van Summeren
muziek David Schwarz, Jip Bartels
video-ontwerp Derk Stenvers
scenografie Quinten de Smedt, MAQERIJ
kostuums Ferry Pappalardo

Pink Elephants on Parade is een co-productie van Werkplaats Walhalla en de Transmissie, naar een idee van Jip Bartels.

Meer over de makers

JIP BARTELS studeerde af in 2015 aan Codarts Muziektheater Rotterdam. Hij speelde voorstellingen bij Theatergroep DOX, Toneelgroep de Appel en speelde op theaterfestivals zoals De Parade met Club Gewalt en op het internationale theaterfestival d’Avignon met het toneelstuk The Humans. Jip was ook te zien in musicals als Jesus Christ Superstar, Grease, Hair en Hello, Dolly! en zijn eigen voorstelling Smalfilm

DAVID SCHWARZ jaargenoot van Jip Bartels, speelde o.a. bij Theater- groep Kwatta met de Zilveren Krekel-winnende voorstelling Dissus. Was te zien in Holes (Tryater), Puin en Hoop en Freddie (Boogaerdt/Vander- Schoot/Theater Rotterdam) Daarnaast heeft hij zich doorontwikkeld als componist en maakte muziek voor verschillende theatergezelschappen en zijn eigen theatercollectief De Transmissie. 

DERK STENVERS studeerde als regisseur in 2015 af aan Toneelacademie Maastricht. Maakte voor verschillende voorstellingen visuals en video content. Vormt samen met David Schwarz theatercollectief De Transmissie. Maakte de video-installatie Panorama Paranoia voor Theater Rotterdam. Regisseerde verschillende docu’s. En maakte de solo Mijn opa, de krab en andere mythes.

AMANDA PAYNE speelde met haar eigen muziektheatergezelschap Playhaus de voorstellingen: The Unsatisfied Girls Club en Privileged the Musical, waar ze ook de tekst voor schreef. Ze speelt in de musical Annie van de Theater Alliantie. Daarnaast schrijft ze teksten, lyrics en poëzie. 

AYLA VAN SUMMEREN speelde bij De Stokerij Schiedam in de voorstelling Dusty Mixed Feelings en speelt bij het theatergezelschap De Vrouwen van Wanten.