Foto: Bart Grietens

Gioia Live

Liat Waysbort / BITTER SWEET DANCE (NL/IS)
JULIDANS 2021
vr 2 jul - zo 4 jul

Tijdens twee manieën werden de grootste dromen en zwartste nachtmerries van Gioia Fiorito realiteit. Op vol tempo, energiek en ontremd was ze als een niet te stuiten natuurkracht met een unieke beleving van de wereld om haar heen. 

Nu, tien jaar later, leeft ze een regelmatig leven, maar niet zonder de rijkdom van haar verbeelding. In Gioia Live eert ze samen met danseres Mara Hulspas de kracht van fantasie, droomt ze over de toekomst en reflecteert ze op het verleden. Met dans, video en tekst ontspint er zich een spel tussen waan en werkelijkheid. De warme, ongrijpbare en krachtige dans van Mara en de poëtische, humorvolle en scherpe reflecties van Gioia vloeien samen in een intense voorstelling die de autonomie van het individu viert.

Bitter Sweet Dance creëert sterk fysieke en licht absurde voorstellingen die tot in elke vezel van het lichaam doordringen. BSD ondermijnt clichés, rekt de definitie van wat ‘normaal’ is op en maakt al het menselijke tastbaar. Met Gioia Live wordt voortgebouwd op de filmdocumentaire Gioia die Liat Waysbort in 2019 met Laura Stek en die werd genomineerd voor een Gouden Kalf voor korte documentaires.

 

Credits

choreografie Liat Waysbort co-creatie, performance Gioia Norina Melody Fiorito, Mara Hulspas artistic associate, dramaturgie Annette van Zwoll coaching, tekstadvies Grainne Delaney lichtontwerp, technische productie Maarten van Dorp muziekmontage Guido Verwer zakelijke leiding Marten Oosthoek productie Sabine Oldenburg