Naar Paramaribo

De Gemeenschap
vr 8 okt - zo 23 jan

Swingende en filosofische voorstelling over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit hun met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen.

Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? In kleuren die nu eens zoet en dan weer fel en hard zijn schilderen de drie vrienden hun land van verlangen. 

Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie, waarin tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.

Ze proberen het gezellig te houden, daar op elf hoog terwijl de Hollandse regen tegen de ruiten klettert, maar net zoals in onze maatschappij de toon en de temperatuur van het debat over het nationale verleden steeds hoger oplopen, wordt ook hier in huis het gesprek steeds ongemakkelijker.

Credits

regie Roy Peters
tekst Rob de Graaf
spel Kevin Klein, Floyd Koster, Dwayne Toemere
muziek Rutger de Bekker
decor Marcel Kranendonk
licht Coen Jongsma
kostuumontwerp Marrit van der Burgt
uitvoering kostuums Karen de Meijer
met dank aan Bobby Renooij

Meer over de makers

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’.