Foto: Alexander de Groot

CHARLOTTE Jane Eyre BRONTË & broer BRANWELL

tgDorst
vr 10 dec - vr 11 feb

Een voorstelling over liefde, ambitie, zelfdestructie en de moed om op te staan tegen een wereldbeeld dat mensen -  vooral vrouwen - onderdrukt.

Trudy de Jong en Theo de Groot: samen 100 jaar op de planken

Dat Charlotte Brontë ook een broer had die minstens even getalenteerd was is minder bekend. Waar Charlotte met Jane Eyre het  succes kreeg waarnaar zij streefde bewandelde Branwell - de grote belofte van wie het meeste werd verwacht - een duisterder pad. Twee hoogst intrigerende karakters.

Trudy de Jong won de Theo d’Or in 1997 en de Colombina in 1991 en is bij het grote publiek bekend van t.v.series Overspel en Divorce. In Judas speelde zij de moeder van Holleeder. In de musical Soldaat van Oranje koningin Wilhelmina. Bij toneelgroepDorst speelde ze eerder haar alom bejubelde solo COCO CHANEL.

Theo de Groot is acteur, schrijver en producent. Hij speelde bij vele theatergezelschappen in producties van o.a. Gerardjan Rijnders, Peter Oosthoek, Leonard Frank, Theu Boermans, Liliane Brakema en Frans Strijards

Een poëtische en levendige voorstelling over Charlotte Brontë en haar broer Branwell

★★★★ Volkskrant

"IJzersterke acteurs in interessante parallel" Theaterkrant

"In regie van Mirjam Koen hebben de twee acteurs van deze toneeltekst (geschreven door De Groot zelf) een poëtische en ook levendige voorstelling gemaakt. (...) De Groot en De Jong excelleren in een mix van sterke tekstbehandeling en fysiek spel.” De Volkskrant

Credits

spel Trudy de Jong, Theo de Groot
regie Mirjam Koen
tekst Theo de Groot  
kostuums Patricia Lim
vormgeving, licht Nico de Rooij