Foto: Saskia Kerkhoff

Lucht

Elke Vierveijzer
di 14 jun - wo 15 jun

Elke Vierveijzer is met Lucht de winnaar van de Poelifinario 2021 in de categorie Kleinkunst,voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Met haar grote stem, haar bloedstollend mooie liedjes en schurende teksten maakte ze van Lucht een veelzijdig theaterconcert over kwetsbaarheid.

Na Om te janken zo mooi (een ode aan Maarten van Roozendaal) en Zonder Genade is het tijd voor Lucht. Een theaterconcert over aanpassing en ontsnapping. Over eindeloos doorgaan en stilvallen. Over het dicht-gegespte harnas dat ons houvast geeft.

Met een geheel eigen stem gaat ze in Lucht via muzikale verhalen en stijlen op zoek. Soms met een poppy sound, soms met het klassieke theaterlied, dan weer met opzwepende donkere elektronica. Maar altijd rauw, eerlijk en kwetsbaar.

Elke Vierveijzer zingt geen liederen, ze knalt ze rechtstreeks je hart in

Jury VSCD Cabaretprijzen

"LUCHT is een schitterend pleidooi voor het delen van verdriet.” Jury VSCD Cabaretprijzen

“Vierveijzer is een veelbelovend zangeres met een heldere, krachtige stem. Samen met pianist Michiel Wetzer staat ze met beide benen in de Nederlandse kleinkunsttraditie, met verhalende liederen die soms doen denken aan Maarten van Roozendaal." De Volkskrant 

Credits

zang, gitaar, tekst, muziek Elke Vierveijzer
muzikale begeleiding Michiel Wetzer
regie Jessica Borst, Kim Arnold
dramaturgie Eveline Mol
decor Rian Smolenaers
licht Niels Kingma