Foto: Benning&Gladkova

Niet Gezien, Niet Gehoord

Likeminds/Dilan Yurdakul
di 22 mrt en wo 23 mrt

Op 18 december 2018 wordt een 16-jarige scholiere omgebracht door haar ex-vriend op een schoolplein in Rotterdam. In de maanden na haar dood maakt een vernietigend rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie duidelijk hoe wanhopig het pas zestienjarige meisje vele malen om hulp heeft gevraagd, maar die hulp nooit heeft gekregen. Het meisje werd maanden na het verbreken van haar relatie gestalkt, bedreigd en mishandeld, en deed vier keer aangifte. Hoe kon deze tragedie toch plaatsvinden na vele verzoeken om hulp? 

Dilan Yurdakul schreef een indringende monoloog waarin ze feiten, fabels en vragen benadert vanuit een persoonlijk perspectief. In de voorstelling kijken we door de ogen van het slachtoffer en staan we stil bij thema’s als ongeloof, schaamte, schuld en onschuld. Waar liggen de grenzen en hoe bescherm je die? Of andersom: hoe herken je andermans grenzen en hoe verhoud je je daartoe? En wat is liefde nou eigenlijk? 

Yurdakul is ijzersterk in deze performance.

NRC

 

 

Credits

concept, tekst, spel Dilan Yurdakul
regie Moniek Merkx
muziek Stijn Hoes
scenografie Sanne Danz
lichtontwerp Erasmus Mackenna 
foto Benning & Gladkova
producent LikeMinds i.s.m. Werkplaats Walhalla 

Meer over de makers

Dilan Yurdakul (1991) is actrice en theatermaakster. Naast haar werk voor televisie (o.a GTST) maakt ze in samenwerking met Likeminds onderdeel uit van het Nieuwe Makers Traject van het Fonds Podiumkunsten.

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar.