foto Bas de Brouwer

Fun and Games

Via Rudolphi Producties / Theater Bellevue
vr 16 sep - zo 18 sep

Twee acteurs ontmoeten elkaar in het theater. Drie dagen voor hun première van Who's afraid of Virginia Woolf, het iconische stuk van Edward Albee, krijgen ze slaande ruzie en raken ze behalve hun tegenspelers ook elkaar kwijt.

Drie dagen later, op wat eigenlijk de première had moeten zijn, zien ze elkaar voor het eerst weer terug in de restanten van hun verwoestte decor. Hoe nu verder?

Fun and Games vormt het eerste deel van een drieluik waarin de makers elke tien jaar op zoek gaan naar het antwoord op dezelfde vraag: wat is liefde? In dit nieuw geschreven stuk treden de acteurs al vechtend in de voetsporen van hun illustere voorgangers Martha & George uit Who's afraid of Virginia Woolf.

Credits

concept  Daniël ’t Hoen,  Laura De Geest, Tarik Moree
spel Laura De Geest, Tarik Moree
regie Daniël ’t Hoen
coproductie Via Rudolphi Producties, Theater Bellevue, i.s.m. Zaal 3

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Melanie, Amarte Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten

Meer over de makers

Tarik Moree studeerde in 2018 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen met Daniël 't Hoen maakte hij My Dinner With... (Het Debuut 2018) en de Paradevoorstelling Kunst.

Daniël ‘t Hoen studeerde in 2017 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht en is vast regieassistent voor Internationaal Theater Amsterdam.

Laura De Geest studeerde in 2017 af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Samen met Kim Karssen en Benjamin Abel Meirhaeghe maakte Laura de Paradevoorstelling Tisch und hihi Tranen (Het Debuut 2019). 

 Tarik Moree, Laura De Geest en Daniël ’t Hoen maken als eerste makers gebruik van de zogenaamde ‘vrije ruimte’ van Via Rudolphi Producties en Theater Bellevue, waarmee kort op de bal wordt ingespeeld op kansrijke projecten die het verdienen onderzocht, ontwikkeld en gepresenteerd te worden. 

Via Rudolphi Producties produceert nieuwe producties van uiteenlopende, zelfstandige theatermakers, van alle generaties. Van net afgestuurde toptalenten tot door de wol geverfde professionals die de hele wereld hebben gezien. En dan het liefst samen in een productie. Makers met een missie: ze vertellen eigen verhalen die nog niet genoeg verteld worden en pogen daarop een nieuwe licht te laten schijnen. Onze voorstellingen zijn herkenbaar, aansprekend, prikkelend, emanciperend, confronterend, soms ongemakkelijk, quasi realistisch, met een beetje tragiek en veel humor.