The Incredible Shrinking Man meets MINI MISS MIRACULOUS

Arne Hendriks / Club Gewalt
wo 9 nov en do 10 nov

Kunstenaar Arne Hendriks nodigt je uit om je een wereld voor te stellen waarin de mens krimpt tot een lengte van vijftig centimeter.

Een mens die beter op de aarde past: The Incredible Shrinking Man. What if de mens maar vijftig centimeter lang zou zijn? What if de evolutie omkeerbaar is? 

Arne Hendriks startte The Incredible Shrinking Man in 2007 en won er in 2014 de Future Concepts Award mee. Inmiddels wordt het belang van het onderzoek volop erkend door wetenschappers, ontwerpers en kunstenaars.

In deze muzikale lecture performance doen Arne Hendriks, actrice Isil Vos en Club Gewalt gezamenlijk een optimistische poging de wereld te redden met een inspirerende kijk op duurzaamheid. Arne ontregelt het denken met talloze ideeën over krimp en Club Gewalt voert krimpevangelist Mini Miss Miraculous op, om het geloof in The Incredible Shrinking Man aan te wakkeren met futuristische midi-popmuziek.

Club Gewalt is een muziek en performance collectief uit Rotterdam, dat door The New York Times werd uitgeroepen tot “The Best Theatre of Europe”. Geïnspireerd op The Incredible Shrinking Man ontwikkelden ze het muzikale alter ego MINI MISS MIRACULOUS.

This show is Dutch spoken and sung in English.

Credits

een initiatief van Johan Idema, Arne Hendriks, Club Gewalt
met Arne Hendriks, Gerty van de Perre, Amir Vahidi, Suzanne Kipping, Loulou Hameleers

mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Fonds 21, de VriendenLoterij, het Pauwhof Fonds, Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam

Meer over de makers

Arne Hendriks is onderzoeker, kunstenaar en kunsthistoricus. Op speculatieve wijze onderzoekt hij de huidige en toekomstige relatie tussen Homo sapiens en de Aarde. Hij verdeelt zijn tijd tussen het krimpen van de mens, artistiek-wetenschappelijk onderzoek naar kwaadaardige groei, het bouwen van een eiland van vet en de toekomst van werk. Daarnaast geeft Hendriks les aan de Universiteit van Amsterdam en de Design Academy Eindhoven. Als krimpexpert belichaamt Hendriks zelf de overvloed: 'Ik ben 1 meter 95 en ik beschouw mijn lichaam als een geslaagd voorbeeld van de manifestatie van ons desastreus verlangen naar groter en meer. Ik heb meer voedsel nodig dan iemand die kleiner is, dus bij schaarste ben ik in het nadeel.' 

Wij zijn CLUB GEWALT. We zijn hét muziek & performance collectief uit Rotterdam. We maken, componeren, produceren en performen ons eigen werk waarin muziek altijd ons begin- midden en eindpunt is. We houden net zoveel van autotune als van Monteverdi. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.