Foto: Jaap Strijker

De Onaantastbaren

Firma MES
wo 14 dec en do 15 dec

Een onschendbare diplomatenvrouw veroorzaakt een dodelijk ongeval. Daarna vlucht ze snel het land uit.

In augustus 2019 werd de 19-jarige Harry Dunn in Engeland doodgereden door Anne Sacoolas, partner van een Amerikaanse diplomaat. Ze reed aan de verkeerde kant van de weg. Anne vlucht na het incident, dankzij haar diplomatieke paspoort, met een privévlucht naar Amerika.

De zaak loopt op tot in Downing Street en het Witte Huis, maar Sacoolas wordt niet uitgeleverd of vervolgd. Harry’s ouders strijden tot op de dag van vandaag voor gerechtigheid.

Firma MES onderzoekt deze zaak en geeft pijnlijk weer wat de uiterste consequenties van ongelijkheid, privilege en diplomatieke onschendbaarheid kunnen zijn. Ze ontsluiten de wereld van diplomatie en nemen je mee in een bloedstollende theateravond waar je niet zonder klamme handen en gewetenswroeging uit zult komen.

Nagesprek

wo 14 december
Na afloop van de voorstelling gaat actrice Lindertje Mans in gesprek met het publiek, onder leiding van moderator Marit Koops.

In de pers

"Knappe combinatie van fictie en werkelijkheid. Mervyn Groot brengt steeds een muzikale extra laag aan. De ene keer onheilspellend, de andere keer opzwepend. Een genot om naar te luisteren en kijken"  ★★★★ Scènes

"De Onaantastbaren heeft, ondersteund door een slagwerker, een geweldig tempo. De haast van iedereen en alles om een oplossing voor een al onoplosbaar gemaakt probleem te vinden is voelbaar. De ironie daarvan wordt almaar schrijnender." ★★★★ Trouw

Credits

concept Firma MES
tekst Jibbe Willems, Firma MES
regie Thomas Schoots
spel Daan van Dijsseldonk, Roos Eijmers, Lindertje Mans