© Kamerich & Budwilowitz

Hier zit niemand op te wachten

Orkater / BonteHond
di 14 mrt - do 16 mrt

Een doelloos bestaan kan echt niet meer. We zijn omringd door successen en alles ligt langs een meetlat. We willen meer. En meer is nooit voldoende. Het moet sneller. En het is nooit snel genoeg.

Júist daarom maken wij deze voorstelling. Want wat gebeurt er als je vergeet wat je allemaal moet behalen? En wat is dan een zinvol bestaan? Wat als niets meer moet en alles mag?

Vanuit een vurig geloof dat het doel alles heeft verziekt -het heiligt zelfs geen middelen- proberen we voor één keer niét zoveel mogelijk mensen zo gelukkig mogelijk te maken. 

Hier zit niemand op te wachten is een lofzang op bewegen zonder doel en breekt een lans voor het ontdekken van dat wat je niet zoekt. Onder regie van Judith Faas brengt het Orkater-collectief More Dogs samen met vier fysieke spelers een montagevoorstelling vol energie, toevalligheden en muziek: een voorstelling waar je nou net niet op zat te wachten. 

"Met zo weinig tijd om te leven en over dingen na te denken
heb ik net ongeveer de juiste hoeveelheid tijd besteed aan deze
vlinder"
- Richard Brautigan

Collagevoorstelling speelt met omkering: er zit niemand op je te wachten! Heerlijk!

★★★★ Volkskrant

Credits

concept, regie Judith Faas
tekst, spel, muziek Orkatercollectief More dogs (Gode Kempen, Julien Neirynck, Elias Vandenbroucke), Felix Schellekens, Jeffrey Creepashu Loewenicht, Melvin Aroma, Barbara Brink, Danisha Violet Martis decorontwerp Ruben Wijnstok, Tatyana van Walsum
kostuums Eleftheria Lavdaki
lichtontwerp Stefan Dijkman, Guido van den Hof
regie-assistentie Millie Lijbers
techniek Steven Raapis Dingman, Guido van den Hof
productie Daan de Lau

Meer over de makers

“De associatieve en absurdistische voorstelling van BonteHond en Orkater geeft de jeugd mee: alles is mogelijk, als je je angsten omarmt.” ★★★★ Volkskrant

"Fragmentarische superpitch waarin iedereen gezien wil worden" Theaterkrant