beeld Sjeng Schupp

De zus van Frida Kahlo

SeaSession / Servaes Nelissen
do 25 mei - zo 28 mei

Muziekensemble Seasession en theatermaker Servaes Nelissen maken deze bruisende muziektheatervoorstelling. Met opwindende live-muziek door een negenkoppig orkest, een excentrieke dirigent die voor wonderlijke gebeurtenissen zorgt en een bonte verzameling poppenfiguren.

De makers lieten zich volop inspireren door de rijkdom van de Mexicaanse cultuur: de fantastische muziek van Mexicaanse componisten, het werk van beroemde Mexicaanse kunstenaars, de kleurrijke folklore en de Dia de los Muertos, het Mexicaanse dodenfeest. Want in Mexico zijn de mensen niet bang voor de doden: het zijn geliefden waarvoor elk jaar weer een groot feest wordt georganiseerd. 

De zus van Frida Kahlo is een mozaïekvertelling over een muziekensemble en hun radicale, bevlogen bandleider, gespeeld door Servaes Nelissen. Op zoek naar zijn Mexicaanse roots neemt hij het ensemble en het publiek op sleeptouw in zijn enorme verbeeldingskracht. Hij brengt Frida Kahlo en pianola-componist Conlon Nancarrow weer tot leven. We zien zijn gedroomde trip naar Mexico en zijn reis naar het hiernamaals. 

Een bonte variété-voorstelling vol verhalen, liederen, beeldende acts én ontroering.... met heel veel rauwe, doorgedraaide, meeslepende Mexicaanse muziek. Met 9 muzikanten, 20 instrumenten, een op hol geslagen pianola, karaktervolle poppenfiguren, live-animatie, feestelijke optochten en dansende skeletten. 

In navolging van SeaSessions familievoorstelling Circus Charms, gemaakt met René en Frank Groothof, is deze voorstelling opnieuw een feestelijk samenspel van muziek, theater en film.

Een fantastische voorstelling over de dood: Arriba Arriba!!!

Credits

concept Ensemble SeaSession, Servaes Nelissen
muziek, spel 9 musici Ensemble SeaSession 
poppen, spel Servaes Nelissen
eindregie Marijn van der Jagt
animatiefilm, VJ Sjeng Schupp

Meer over de makers

SeaSession is een bevlogen kamermuziekensemble dat onbekende muziek uit alle tijden speelt en samenwerkingen aangaat met toneel, film en beeldende kunst. Het ensemble maakt artistiek hoogwaardig muziektheater voor publiek van alle leeftijden. De hechte groep musici speelde jarenlang samen in het Schönberg Ensemble en het Asko/Schönberg. Zij richtten SeaSession op in 2011 met als drijfveren de gezamelijke liefde voor onbekend repertoire, het samenspelen in kamermuziekverband en de wens dit repertoire voor een breed publiek uit te voeren. SeaSession maakte 2 familievoorstellingen ism Theatergroep De Appel: Wintersprookje in Concert I en II. Acteurs Aus Greidanus jr, Judith Linssen, Nadia Amin, Hugo Maerten, Bob Schwarze en Renee van Zinnicq Bergmann brachten liederen, toneelstukken, sprookjes en sketches uit alle tijden; ensemble SeaSession speelde kamermuziek.