foto Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin

The Making of Soros the Musical

Mugmetdegoudentand
wo 19 apr - wo 26 apr

Vier enthousiaste doch kritische makers storten zich vol overgave op het maken van een wervelende musical over de miljardair en filantroop George Soros. 

Met zang, dans en discussie willen zij hun publiek meevoeren in het leven van de speculant die uitgroeide tot de aartsvijand van extreemrechts. Deze politiek activist met meer geld dan hij kan tellen wil de wereld veranderen, maar zijn goede bedoelingen worden niet door iedereen herkend. Wordt het een nieuwe Jesus Christ Superstar? Moet hij aan het kruis? Leer deze redder van de mensheid kennen, en zijn vijanden. Welkom bij The Making of Soros the Musical!

Credits

spel Vincent van der Valk, Rosa van Leeuwen, en anderen
regie Lineke Rijxman
tekst Esther Gerritsen

 

Meer over de makers

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan vijfendertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt onder het motto 'Het is nu'.

De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft onder het motto: ‘Het is nu’. Ze vindt het daarbij van essentieel belang dat theater onderscheid probeert te maken tussen de ene mening en de andere, tussen werkelijkheid en projectie, tussen vorm en inhoud, verstand en onderbuik en tussen hoofd- en bijzaak. Het artistieke team van mugmetdegoudentand bestaat uit Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Marcel Musters.

De Mug werkt vaak op het raakvlak van theater en andere kunst- en mediavormen en heeft daardoor in de loop van haar bestaan een groot en inspirerend netwerk opgebouwd. Vanaf haar oprichting is de groep bijvoorbeeld gefotografeerd door het wereldberoemde duo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.

De mug is bekend van o.a. de televisieseries Hertenkamp, TV7 en Koppensnellers en van de theatervoorstellingen Rijsen&Rooxman, DeDikkeMuiz&Sjors, Smoeder, Hannah en Martin, Buik, Quality Time en Kunsthart.