Deze Dagen

Toneelacademie Maastricht
Festival Gemaakt
do 29 sep 17:30

In Deze Dagen zoeken theatermakers Trix van Erkel en Mae Rovers door middel van gesprekken met vier bewoners van een verzorgingshuis naar een antwoord op de vraag: ‘Hoe wil ik herinnerd worden?’

‘’I'm a poor lonesome cowboy
 I'm a long long way from home
And this poor lonesome cowboy
 Has got a long long way to roam’’

Deze Dagen is een voorstelling over herinneren en vergeten.
Over dromen en mislukkingen en de banaliteit van alledag.
Over helden en eenzaamheid.
Een voorstelling waarin realiteit en fictie naast elkaar bestaan en versmelten.
Een ontmoeting tussen een jonge en oude generatie.

Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt ON TOUR, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren.

De Toneelacademie staat bekend om het opleiden van innovatieve jonge makers. Tijdens Festival Gemaakt ON TOUR is deze ambitieuze generatie performers, regisseurs, scenografen, kostuumontwerpers en acteurs voor het eerst te zien door het hele land. Het theater van de toekomst, binnenkort bij u in de buurt. 

Credits

concept, spel Trix van Erkel, Mae Rovers
begeleiding Jetse Batelaan
eindregie Kim Karssen
scenografie, kostuum Leoni Pirenne
met dank aan Theater Artemis, Toneelacademie Maastricht, Envida, Lenculenhof, Dennis Klaassen, Mark Zwietink, Jean- Paul-Caelen, Jo van Laar, Marly Lemmens, Nina Willems, Zorba Huisman en Henk Claassen
met speciale dank aan Fien Klanderman, Kaete van Breda Vriesman, Sjef Gerardu, Tine Thissen

Meer over de makers

Collectief MAETRIX is een beginnend collectief met grote dromen. Trix van Erkel (1997) en Mae Rovers (1996) ontmoeten elkaar op de toneelacademie in Maastricht, waar ze in 2022 beiden zullen afstuderen aan de acteursopleiding. Het duo vond elkaar in de gezamenlijke ambitie om naast spelen ook zelf werk te creëren.

‘Deze Dagen’ is hun eerste voorstelling als collectief. Trix en Mae delen een grote fascinatie voor absurdisme, taal en outsiders binnen de samenleving. In hun werk pogen ze te zoeken naar een balans tussen realiteit en fictie en humor en tragiek.