Foto: Thomas Brand

Nouveau Fuck

Cat Smits Company
Bellevue Lunchtheater
wo 24 mei - zo 4 jun

Onbeschaamd, onbescheiden en radicaal vrij zijn.

Nouveau Fuck, naar het gelijknamige manifest van Stella Bergsma. Dat betekent ook geil, vies, woedend en slecht zijn. In een maatschappij die vooral plek lijkt te hebben voor mensen die binnen de norm vallen, wil Nouveau Fuck de ruimte oprekken zodat iedereen erin past.

Nouveau Fuck is een beweging, een levensstijl, een manier van kijken. Aan de hand van het werk van rebelse mensen uit de wereld van de literatuur en kunst zoals Erica Young, Elizabeth Wurtzel, Mona Eltahawy en Valerie Solanas schrijft Stella Bergsma over onderwerpen als schaamte, woede, kwaadaardigeid, jezelf zijn en wel of niet deugen. Hoe ben je als vrouw onvermijdelijk? Medogenloos? Wanneer worden vrouwen eens echt gevaarlijk?

Theatermaker Cat Smits vertaalde het manifest in een beeldend theaterspektakel met film, tekst, muziek en poppenspel, gespeeld door Meike van den Akker en Smits zelf.

Credits

concept, regie Cat Smits
tekst Stella Bergsma
spel Meike van den Akker, Cat Smits
vormgeving, kostuums Elze van den Akker
dramaturgie dr. Maja Hertoghs
eindregie Duda Paiva
film Thomas Brand
poppen Cat Smits, Meike van den Akker
muziek Wim Selles
lichtontwerp Mark Verhoef
co-productie Cat Smits Company, Figurteatret i Norland

Meer over de makers

Cat Smits Company maakt pluriform, visueel totaaltheater. Poppenspel, fysiek spel, tekst, dans, schaduwspel, muziek en video zijn vaste ingrediënten. Met grote gelaagdheid en rakende thema’s spreken de voorstellingen van CSC altijd tot de verbeelding. Ze neemt het publiek mee in een ‘fantastische’ wereld waar alles kan. Krachtig in eenvoud en magisch in verbeelding. De voorstellingen van CSC raken, zijn actueel en zetten aan tot nadenken.